Reviews

Waarom deze aankomende Android-telefoon alles is wat de iPhone niet is, en de hoofden van Apple-gebruikers zal doen draaien

Written by admin

We leven in geweldige technologisch geavanceerde tijden, en dat blijf ik waarderen. Wat als jij en ik momenteel in de jaren 50 waren, veel eerder door willekeurig kosmologisch toeval geboren dan we in werkelijkheid waren?

Zouden we net zo blij zijn geweest met het kijken naar sci-fi-films, met humanoïde robots die kunnen praten, gespeeld door acteurs in metalen en rubberen kostuums, en gewoon naar filmpersonages met magische handheld-apparaten om van ver met elkaar te communiceren? Omdat we bijna zeker wisten dat die niet snel zullen gebeuren, was het in feite een enorm voorrecht dat de meeste mensen zich niet konden veroorloven om een ​​film te kijken met zulke sciencefictionconcepten.

Of hebben we enorm veel geluk dat we tegenwoordig virtuele assistenten hebben die met ons kunnen praten, consumentenrobots zijn ook technisch beschikbaar, en vooral: smartphones zijn overal. Met alle kennis van de wereld, elke film of show die ooit is gemaakt, en iedereen die je kent en liefhebt van binnen. Het dragen van een telefoon is dat alles met je meedragen, waar je ook gaat, en inderdaad, wij allemaal.

Ja, telefoons zijn een groot probleem, misschien wel de grootste deal sinds het internet zelf, maar we kunnen niet ontkennen dat ze het afgelopen decennium min of meer hun ultieme vorm hebben bereikt. Tegenwoordig zijn telefoons altijd dezelfde glasplaat, met heel weinig onderscheidende kenmerken om een ​​model te onderscheiden naast het logo, tenzij het misschien een gaming-telefoon is zoals de Asus ROG Phone 5, of de aanstaande Niets Telefoon (1).

Dat soort moet anders zijn en opvallen om de aandacht te trekken en kans te maken op verkoop, maar de meest gangbare telefoons, vooral de bestverkochte serie – de iPhone (momenteel iPhone 13) zijn al een tijdje vrijwel hetzelfde, en te oordelen naar lekken en geruchten over de aanstaande iPhone 14 zal deze trend zich in de toekomst voortzetten.

Is het zelfs mogelijk dat een unieke, volledig onconventionele smartphone nu mainstream wordt? Nou, als iemand het zou kunnen doen – het is Zuid-Korea’s Samsung, en het deed het – met de Galaxy Z-serie. Met volharding, jaarlijkse verbeteringen en vooral door het leveren van een fantastische, bijna overweldigende feature-rijke gebruikerservaring.

En dat is het punt, als je een iPhone-gebruiker bent, ben je min of meer geconditioneerd om te accepteren dat je geen coole extra functies of radicale ontwerpen hebt om uit te kiezen. Maar als je een Galaxy-gebruiker bent, weet je dat je een aantal ongelooflijke opties hebt…

Dit is waarom de aanstaande Samsung Galaxy Z Fold 4 is alles wat de iPhone niet is, en staat overal tegenaan Appel…

Een uniek ontwerp dat moeilijk te ontwikkelen was en financieel riskant om te proberen te verkopen

De originele iPhone is veel veranderd en was een vrij uniek concept voor zijn tijd. Maar dat was 14 jaar geleden en sindsdien heeft geen enkele iPhone het soort uniek ontwerp of extra functies geboden om hem significant te onderscheiden van de concurrentie.

Misschien was de inkeping met de iPhone X het enige opvallende nieuwe ontwerpelement dat de iPhone de afgelopen jaren ooit heeft geïntroduceerd, maar ik betwijfel of iemand zou zijn als “Ah ja, dat is helemaal mijn favoriete functie, ik kan er geen genoeg van krijgen.”

We hebben het over unieke smartphone-ontwerpen die mensen eigenlijk willen. En sinds 2019 en de introductie van de eerste Galaxy Fold is de belangstelling van consumenten voor telefoons die kunnen uitgroeien tot een tablet, juist dankzij Samsung gegroeid.

De stroom Galaxy Z Fold 3 is misschien wel de meest opwindende smartphone die ik heb gebruikt, net als de komende Galaxy Z Fold 4, die vermoedelijk over twee maanden zal verschijnen.

Zeer kort nadat de eerste commercieel verkrijgbare opvouwbare telefoon, de Royole FlexPai, online populair werd, ging Samsung aan de slag met het maken van zijn eigen telefoon, en een jaar later was hij op de markt. We hebben het eerder gehad over hoe Samsung grijpt kansen als een kampioen, en dat is een goed voorbeeld.

Het maken van een unieke telefoon zoals de Galaxy Z Fold is duur, er is veel onderzoek en ontwikkeling voor nodig en er wordt veel geld gestoken in een idee dat misschien niet financieel haalbaar blijkt voor het bedrijf, maar Samsung deed het toch, en snel. Misschien een beetje te snel, aangezien de eerste Fold een aantal belangrijke duurzaamheidsproblemen had, maar goed. Het was slechts de eerste stap op weg naar grootsheid, en ik denk dat Samsung het heeft bereikt tegen de tijd dat de Z Fold 3 vorig jaar uitkwam.

Het soort uitgebreide softwarefuncties waar een iPhone-gebruiker alleen maar van kan dromen

Ik ben momenteel een iPhone-gebruiker, ik heb daarvoor al meer dan tien jaar grote Android-telefoons gebruikt, en als er iets is dat ik echt haatte om op te geven, was het multitasking op gesplitst scherm. Moderne iPhones hebben schermen tot 6,68-inch, die groot genoeg zijn voor ten minste twee apps tegelijkertijd. Maar dat is nooit een optie geweest. Ondertussen kun je met de Z Fold 3, die zeker opvouwbaar en een centimeter groter is, het scherm verdelen over drie hele apps, en zelfs meer in vensters draaien als je dat zou willen. Als je je ooit een multitasking-baas wilde voelen, dan is dat de telefoon.

Maar misschien nog opmerkelijker is de Samsung DeX-modus van de Galaxy Z Fold 3, die je in wezen een Windows- of macOS-achtige desktopervaring geeft, met een ander bureaublad, een vast dock en venster-apps. Samsung hoefde niet zijn best te doen om te investeren in de ontwikkeling van DeX, maar het deed het toch, en DeX was geweldig. Je kunt je Z Fold 3 gebruiken als een telefoon, als een tablet, en als je hem aansluit op een extern beeldscherm, zoals een pc. Ondertussen kun je je iPhone gebruiken als… een iPhone.

Er zijn nog veel meer functies die Samsung’s opvouwbare geweldig maken, en ik zal niet eens ingaan op alle aanpassingsopties die je krijgt alleen omdat het Android draait. Maar het is er allemaal om u – de gebruiker – te machtigen en u te helpen uw apparaat te gebruiken zoals u dat wilt. Het is allemaal aan jou. Keuzes!

Duur, maar de prijs is redelijk in vergelijking met het aankomende nieuwe apparaat van Apple

Ik kan er niet omheen dat de Galaxy Z Fold 3 $ 1800 kost, en de Z Fold 4 zal waarschijnlijk ook ongeveer evenveel kosten. Maar goed, voor een unieke smartphone die waarschijnlijk goddeloze investeringen in onderzoek en ontwikkeling vergde, is de hoge prijs min of meer te verwachten. Zelfs geen rekening houdend met de extra investering van Samsung in een brede en indrukwekkende marketing voor een nogal nicheproduct.

Maar als Apple grote nieuwe dingen uitbrengt, zijn die bijna altijd ook vrij duur. De eerste iPhone kostte $ 500 en $ 600 voor zijn twee opslagvarianten. Dat was een vrij ondenkbare prijs voor een telefoon, die het grote publiek in 2007 moest betalen. Voeg daar nog de inflatie en een dreigende wereldwijde financiële crisis aan toe, en we zitten goed op het gebied van “kan het niet betalen”.

Maar die prijzen zijn niets vergeleken met het volgende grote consumentenproduct van Apple, waarvan we kunnen aannemen dat het dit jaar of 2022 zal worden aangekondigd.

We zullen het uiteindelijk meer hebben over wat dat product is, maar de laatste geruchten suggereren dat het ruim binnen de $ 3.000 zal zijn.

Wat is dat? Een stylus op een telefoon? Een opvouwbare telefoon niet minder

De Z Fold 3 introduceerde voor het eerst stylusondersteuning op een Samsung foldable. We kunnen onmogelijk over het hoofd zien dat het op zichzelf al een prestatie van Samsung was om een ​​zachtere (dan normale) flexibele display-stylus te ondersteunen; het bedrijf moest daar niet alleen achter komen, maar ook een nieuwe S Pen-stylus ontwikkelen, alleen voor opvouwbare apparaten. Dat is toewijding!

Toewijding aan een minderheid van krachtige Samsung-gebruikers die misschien een stylus willen. En een nog kleinere minderheid van Galaxy Z Fold-gebruikers! Ondertussen hebben iPhones dat niet, en zullen hoogstwaarschijnlijk nooit stylusondersteuning hebben. De filosofie van Apple is minder aanbieden om de zaken eenvoudig en netjes te houden, zelfs als dat betekent dat de consumenten worden beperkt, en in feite niet toestaan ​​dat iPhone-gebruikers zelfs maar iets zijn. Tenminste, als we aannemen dat het concept van het energieverbruik van smartphones gepaard gaat met multitasking en maatwerk, en ja, misschien zelfs met een stylus.

Twee 120Hz-schermen; zelfs de komende iPhone 14 zal dat niet hebben

Volgens veel accounts zal de aankomende basis-iPhone geen 120Hz-scherm hebben, wat nu vrijwel een must is op elk vlaggenschip en zelfs op veel mid-tier-telefoons. Alleen de iPhone 13 “Pro”-modellen zullen naar verluidt de boterzachte weergave-ervaring bieden die wordt geleverd met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Dat is zo’n beetje dat Apple zijn vlaggenschip-iPhone opsplitst tussen “minder vlaggenschip” en “meer vlaggenschip”.

Als Apple een opvouwbare iPhone had, zouden we die graag vergelijken met de Z Fold 3, maar nee. Dus het beste wat we kunnen doen is het vlaggenschip Z Fold 3 vergelijken met het vlaggenschip van Apple, de iPhone 13 en de aankomende iPhone 14 – waar ook weer – Samsung geeft zoveel als het kan om het hele ‘dure vlaggenschip’-ding te rechtvaardigen; Apple – misschien lang niet zoveel als het zou kunnen.

Waarom is Apple tegenwoordig zo inventief met de iPhone?

Deel uw mening hierover in de opmerkingen hieronder, maar op basis van de informatie die we hebben, kunnen we redelijkerwijs geloven dat Apple’s focus op dit moment misschien op iets anders ligt, niet op de iPhone. Zoals we eerder vermeldden, heeft Apple in het geheim gewerkt aan het “next big thing”, en het is niet mijn bedoeling om het te overdrijven, maar het zal inderdaad enorm zijn.

En dat is augmented reality (AR) – in de vorm van draagbare Apple AR-brillen, die naar verluidt in de laatste maanden van testen zijn, na verschillende vertragingen en gebroken releasedatumbeloften door prominente leakers.

Tim Cook, zelf de CEO van Apple, heeft vaak laten doorschemeren dat hij gelooft dat AR de zaken echt zal veranderen, en hij is er erg enthousiast over. Het is zeer waarschijnlijk dat het bedrijf Cupertino de zaken op alle andere fronten (iPhones, iPads, enz.) eenvoudig houdt, omdat het de meeste middelen investeert in het creëren van een geweldig, en vooral hypermodern AR-product.

AR is nog steeds een onbekend concept voor de meeste reguliere consumenten, dus zoals Samsung deed met zijn opvouwbare apparaten, moet Apple niet alleen een geweldig product ontwikkelen, maar er ook een enorme marketingcampagne voor voorbereiden. Introduceer het op de juiste manier bij de massa.

We weten allemaal dat Apple weet hoe dingen te verkopen, zelfs als dat objectief gezien slechts kleine upgrades zijn ten opzichte van een vorig product. Stel je nu eens voor hoe Apple’s campagne voor een enorm en innovatief draagbaar technisch product voor consumenten, zoals de AR-bril van Apple, eruit zou zien.

Al met al kunnen we altijd dankbaar zijn dat Samsung bestaat om Apple uit te dagen, altijd achter zijn nek te ademen en te pushen om te innoveren, ook al gaat dat langzaam.

De race voor de dominantie van de AR-markt staat op het punt te beginnen, en je kunt me opmerken dat het net zo opwindend zal zijn als altijd. We leven in geweldige technologische tijden, maar ze staan ​​op het punt nog groter te worden.

Als je meer wilt weten over AR en wilt zien hoe de “next big thing” eruit zal zien, kijk dan ook eens naar:

About the author

admin

Leave a Comment