Uncategorized

Releasedatum iOS 15.5: tips en trucs

Written by admin

De releasedatum van iOS 15.5 voor iPhone komt steeds dichterbij en sommige iPhone-gebruikers willen zich misschien voorbereiden op de komst ervan.

Apple’s bevestigde de volgende grote iOS-upgrade voor de iPhone. iOS 15.5 is een mijlpaalupdate en zou een mix van nieuwe functies, beveiligingspatches en verbeteringen onder de motorkap voor iPhone-gebruikers moeten brengen.

Het bedrijf heeft iOS 15.5 in bètatests geduwd voor ontwikkelaars en degenen die zijn ingeschreven voor het publiek van het bedrijf Beta-softwareprogramma. Het bètasoftwareprogramma is gratis voor iedereen met een compatibel apparaat en Apple ID.

iOS 15.5 is een opwindende update en een die iPhone-gebruikers in de gaten moeten houden als we dieper in de maand komen.

Releasedatum iOS 15.5

Apple heeft geen exacte releasedatum voor iOS 15.5 bevestigd en we verwachten dat de software nog wat langer zal blijven testen terwijl Apple en testers werken aan het oplossen van problemen. Apple is momenteel bezig met de vierde versie van de bèta.

Op dit moment verwachten we dat de definitieve release ergens in mei zal verschijnen, samen met iPadOS 15.5 voor iPad en macOS Monterey 12.4 voor Mac.

Met de releasedatum van iOS 15.5 in het verschiet, is het tijd om na te denken over de komst van de firmware. In deze gids zullen we enkele tips en trucs schetsen die van pas zullen komen als we de volgende grote iOS 15-update voor iPhone naderen.

Bereid je voor op de releasedatum van iOS 15.5

Als u van plan bent iOS 15.5 meteen op uw iPhone te installeren, moet u deze tijd gebruiken om uzelf en uw apparaat voor te bereiden op de komst ervan.

De download van iOS 15.5 zal waarschijnlijk vrij groot zijn. Als je niet genoeg opslagruimte op je iPhone hebt, verwijdert iOS tijdelijk downloadbare delen van applicaties die op je telefoon zijn geïnstalleerd. Soms is dit niet genoeg en wordt u dan gedwongen om handmatig bestanden te verwijderen.

Als je weinig opslagruimte hebt, doe dan wat opruiming. Ga naar de opslag van je iPhone en verwijder bestanden (zoals foto’s, apps, enz.) die je niet langer nodig hebt. Dit zal helpen om ruimte te maken voor iOS 15.5. Er is een kans dat het ook de algehele prestaties van uw iPhone verbetert.

Problemen met gegevensverlies zijn vrij zeldzaam, maar u moet voorzichtig zijn en een back-up van al uw gegevens maken voordat u uw iPhone naar iOS 15.5 verplaatst.

Als je iOS 15.5 wilt installeren wanneer het valt, moet je iPhone stevig worden opgeladen. Zorg ervoor dat je telefoon voor minimaal 50% is opgeladen of dat je in de buurt van een oplader staat.

Zorg er ten slotte voor dat u uw Apple ID en andere aanmeldingen bij de hand hebt. Er is altijd een kans dat de installatie u uitlogt bij apps en services, dus u wilt deze bij de hand hebben zodat u ze meteen weer kunt gebruiken.

Maak kennis met iOS 15.5 en oudere iOS-updates

U moet vertrouwd raken met iOS 15.5 voordat u de software downloadt.

We hebben een gids samengesteld die u door alle veranderingen leidt die met deze iOS-release naar de iPhone komen. Het is een goede plek om te beginnen.

Als je op een oude versie van iOS blijft hangen, wil je vertrouwd raken met de meest recente versies van iOS, omdat de wijzigingen van eventuele updates die je hebt overgeslagen, in je versie van iOS 15.5 worden ingebakken.

De meeste mensen zouden de bètaversie van iOS 15.5 moeten vermijden

Het is misschien verleidelijk om de bètaversie van iOS 15.5 op je iPhone te installeren, maar de meeste mensen moeten de bèta vermijden en wachten op de officiële release.

De bètaversie van iOS 15.5 helpt Apple om bugs en prestatieproblemen aan te pakken voordat ze voor miljoenen iPhone-gebruikers grote hoofdpijn worden.

Het is leuk om nieuwe functies uit te proberen voordat ze voor het grote publiek worden vrijgegeven. Dat gezegd hebbende, iOS-bètasoftware kan veel problemen op je pad brengen.

De bètaversie van iOS 15.5 veroorzaakt problemen voor sommige testers en u kunt dezelfde problemen tegenkomen als u besluit deze op uw telefoon te installeren.

Als je op je apparaat vertrouwt om een ​​dag school of werk door te komen, wil je blijven zitten op de versie van iOS die je momenteel gebruikt.

Monitor Feedback van de iOS 15.5 Beta

Zorg ervoor dat u de feedback van bètatesters in de gaten houdt terwijl we naar de officiële releasedatum van iOS 15.5 streven.

Het monitoren van feedback zal u waarschuwen voor mogelijke iOS 15.5-problemen en het zal ook de potentiële voordelen van de nieuwe software van Apple onthullen. Wat nog belangrijker is, het kan u helpen beslissen of u iOS 15.5 meteen wilt installeren of wacht.

We hebben iOS 15.5-feedback zien verschijnen op sites zoals YouTube, Twitter en de MacRumors forums dus kijk op die sites als je nieuwsgierig bent naar de prestaties van de software.

iOS 15.5 releasetijd

Als je al een tijdje een iPhone hebt, weet je dit al, maar voor degenen onder jullie die nieuw zijn op de iPhone en iOS, hier is je PSA.

Apple pusht zijn iOS-software-updates bijna altijd in en rond 10.00 uur Pacific. Dat zal waarschijnlijk het geval zijn voor de definitieve versie van iOS 15.5.

Soms zien we iOS-updates 5-10 minuten na 10.00 uur worden uitgerold, dus er is geen reden tot paniek als de software niet meteen in je instellingen verschijnt.

Zo ziet dat eruit voor andere tijdzones in de Verenigde Staten:

  • Oosters – 13:00 uur
  • Centraal – 12.00 uur
  • Berg – 11AM

Houd hier rekening mee als u van plan bent om meteen de definitieve versie van iOS 15.5 te installeren.

iOS 15.5 downloadgrootte

We weten niet hoe groot de download van iOS 15.5 zal zijn, maar nogmaals, er zal waarschijnlijk behoorlijk wat vrije ruimte voor nodig zijn.

U kunt lange downloadtijden verwachten, vooral direct nadat Apple de software live heeft gepusht. Het installatieproces kan ook behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Zodra u de iOS 15.5-update van de servers van Apple haalt, ziet u mogelijk een prompt waarin u wordt gevraagd de software nu of “Later” te “installeren”. Hoewel de meesten van jullie de software waarschijnlijk meteen willen installeren, kunnen anderen er baat bij hebben om de installatie te plannen.

Als je besluit om het te plannen, kun je ervoor kiezen om het te installeren terwijl je slaapt of je kunt je apparaat je eraan laten herinneren om het op een later tijdstip te installeren wanneer je vrije tijd hebt om de installatie af te handelen.

Als je besluit de iOS 15.5-update ‘s nachts te installeren, moet je je iPhone op een stroombron aansluiten.

Bereid je voor op iOS 15.5-problemen

iOS 15.5 zal het bètaproces van Apple doorlopen, maar de definitieve versie zal niet perfect zijn. Problemen zullen door de kieren glippen in de definitieve release.

Veelvoorkomende iOS-problemen zijn onder meer abnormaal leeglopen van de batterij, Bluetooth-problemen, wifi-problemen, app-instabiliteit, UI-vertraging, crashes en Exchange-problemen.

Deze problemen verschijnen na elke afzonderlijke iOS-release en de kans is groot dat we ze allemaal onmiddellijk na de release van iOS 15.5 zullen zien verschijnen.

Het zal moeilijk zijn om te voorspellen wat voor soort prestaties je zult krijgen als je je iPhone naar iOS 15.5 verplaatst, dus je moet er zeker van zijn dat je voorbereid bent om alle problemen aan te pakken die je op de eerste dag en daarna tegenkomt.

We hebben een lijst met oplossingen voor veelvoorkomende iOS 15-problemen uitgebracht. Als u uzelf niet als een iOS-expert beschouwt, wilt u deze oplossingen een bladwijzer maken. We hebben ook handleidingen uitgebracht om de slechte batterijduur van iOS 15 en de prestaties van iOS 15 te herstellen.

U wilt ook een bladwijzer maken of volgen Apple-ondersteuning op Twitter en bladwijzer de Apple Support-pagina op de website van het bedrijf.

Je moet ook bekend zijn met Discussieforums van Apple.

Leer downgraden

Als iOS 15.5 problemen begint te veroorzaken op je iPhone en je het probleem niet kunt oplossen, moet je mogelijk terug downgraden naar oudere iOS-software.

Als u al weet hoe u moet downgraden, kunt u aan de slag. Als u niet bekend bent met het downgradeproces, wilt u er nu meteen mee vertrouwd raken. Op die manier ben je niet aan het klauteren als iOS 15.5 begint te acteren op je iPhone.

Bekijk onze walkthrough voor meer informatie over het downgradeproces.

Houd uw apps bijgewerkt

Als je de beste ervaring op iOS 15.5 wilt, zorg er dan voor dat je je apps up-to-date houdt.

Terwijl we naar de release van de software streven, moet je letten op iOS 15-ondersteuningsupdates. Deze updates zouden moeten helpen om de prestaties te stabiliseren en uw apparaat te helpen een soepele overgang naar nieuwe software te maken.

Zorg ervoor dat u beoordelingen van gebruikers leest voordat u een app-update downloadt. Deze beoordelingen zullen u wijzen op mogelijke voordelen en problemen met de nieuwste versie.

Neem de tijd met iOS 15.5

iOS 15.5 is een opwindende upgrade en sommigen van jullie zouden in de verleiding kunnen komen om de software meteen te installeren wanneer deze valt.

Voor sommigen van jullie, met name degenen die te maken hebben met iOS 15-problemen, is dit misschien de beste manier van handelen. Dat gezegd hebbende, sommigen van jullie kunnen beter een paar uur, een paar dagen of, in sommige gevallen, een paar weken wachten voordat ze iOS 15.5 installeren.

Er zijn genoeg redenen om op de eerste dag een nieuwe iOS-software-update over te slaan. Ten eerste kunnen iOS-updates grote schade aanrichten aan de prestaties van uw apparaat.

Als je je wantrouwend voelt, duik dan in de vroege feedback van early adopters. Als je nog steeds onbeslist bent, overweeg dan om te wachten.

Vermijd iOS 15.5 als je gejailbreakt bent

Als je hoopt op een onmiddellijke jailbreak van iOS 15.5, houd je adem dan niet in. Jailbreak-ontwikkelaars kunnen ons verrassen, maar we verwachten niet meteen een release.

Als je je apparaten nog steeds jailbreakt, moet je een oudere versie van iOS blijven gebruiken en letten op nieuwe details over de jailbreak van iOS 15 terwijl we dieper het jaar ingaan.

4 redenen om iOS 15.4.1 niet te installeren en 11 redenen waarom u dat wel zou moeten doen

Installeer iOS 15.4.1 voor betere beveiliging

Installeer iOS 15.4.1 voor betere beveiliging

Als beveiliging belangrijk voor je is, moet je er zeker over nadenken om Apple’s iOS 15.4.1-update meteen te installeren.

iOS 15.4.1 heeft één nieuwe beveiligingspatch aan boord en je kunt er meer over lezen op de website van Apple. Het helpt je telefoon te beschermen tegen schade.

Als je de iOS 15.4-update hebt gemist, had deze maar liefst 36 nieuwe beveiligingspatches aan boord. Als je meer wilt weten over deze patches, ga dan naar: Apple’s beveiligingssite voor de details.

Als je iOS 15.3.1 hebt gemist, had het één beveiligingspatch aan boord. Ga voor meer informatie naar Apple’s beveiligingspagina.

Als je iOS 15.3 hebt gemist, krijg je ook de bijbehorende patches bij je upgrade. iOS 15.3 bracht 10 nieuwe beveiligingspatches voor iPhone-gebruikers. Als je geïnteresseerd bent in de details, kun je er meer over lezen hier.

Als je iOS 15.2.1 hebt gemist, krijg je de beveiligingspatch bij je upgrade. Meer informatie over de overstap vindt u op Apple’s website.

Als je de iOS 15.2-update van Apple hebt gemist, krijg je de 30+ beveiligingspatches bij je upgrade. Je leest er alles over op de beveiligingssite van het bedrijf.

iOS 15.2 bevatte ook enkele belangrijke upgrades voor privacy. De software bracht het app-privacyrapport van het bedrijf naar Instellingen. Hiermee kunt u zien hoe vaak uw apps de afgelopen zeven dagen toegang hebben gehad tot uw locatie, foto’s, camera, microfoon, contacten en meer. U kunt ook hun netwerkactiviteit zien.

Bovendien bracht iOS 15.2 De communicatieveiligheidsfuncties van Apple voor kinderen. Je vindt deze functies in de Berichten-app, in Siri, in Spotlight en in Zoeken.

Als je iOS 15.1 hebt gemist, brengt iOS 15.4.1 de beveiligingspatches naar je iPhone. Je kunt er meer over lezen op Apple’s website.

Als je iOS 15.0.2 hebt gemist, krijg je ook de beveiligingspatch met je upgrade. Je kunt er meer over leren hier.

iOS 15.0 bracht ook tal van beveiligingspatches naar je iPhone. Als je overstapt van iOS 14 en je bent geïnteresseerd in de exacte aard van deze verbeteringen, dan kun je er meer over lezen op Apple’s beveiligingswebsite.

Apple heeft zijn website bijgewerkt met nieuwe informatie over de reeks beveiligingspatches van iOS 15. Het bedrijf zegt nu dat de software een probleem heeft verholpen dat de persoonlijke Apple ID-informatie en in-app-zoekgeschiedenis van een gebruiker had kunnen blootleggen. Er staat ook dat iOS 15 een probleem heeft verholpen waardoor apps privacyvoorkeuren konden overschrijven.

Als je iOS 14.8 of een oudere versie van iOS hebt overgeslagen, ontvang je de beveiligingspatches van die updates ook met je iOS 15.4.1-update.

Naast deze patches wordt iOS 15 geleverd met enkele beveiligings- en privacy-upgrades, waaronder verbeteringen aan Siri. Verzoeken aan Siri worden nu op het apparaat zelf verwerkt met Neural Engine. Dit maakt het veiliger.

Als u een Apple Card-gebruiker bent, krijgt u nu een beveiligingscode die regelmatig verandert om te gebruiken wanneer u online transacties uitvoert.

Apple heeft ook een ingebouwde authenticator toegevoegd die vergelijkbaar is met Google Authenticator. Hiermee kunt u verificatiecodes genereren voor verbeterde aanmeldingsbeveiliging onder uw wachtwoorden.

Er is ook een Mail-functie die uw IP-adres verbergt.

About the author

admin

Leave a Comment