Reviews

iPhone 14 wordt iPhone 13S: het meesterwerk van Steve Jobs bereikt zijn hoogtepunt, maar Apple maakt er de Max van

Written by admin
Het lijkt erop dat de iPhone van Apple zijn hoogtepunt heeft bereikt. Althans wat het standaardmodel betreft. Ja, je hoorde het hier als eerste. Belangrijk nieuws!

Nu serieus… Ik weet dat het misschien lijkt alsof “ik kom eraan”, maar voordat je in paniek raakt, is het goede nieuws dat Tim Cook & Co briljant zijn in marketing, en dat Apple een ongeëvenaarde merkherkenning geniet, dus miljoenen mensen zullen nog steeds kopen de iPhone 14. Maar nu, op het minder goede nieuws (lekken en geruchten)...

Het laatste (officiële) “S” -model van Apple was de iPhone XS, die er precies zo uitzag als een iPhone X. Sindsdien lijkt het bedrijf een belangrijke brandingles te hebben geleerd, dus kregen we iPhone 11, iPhone 12 en iPhone 13 – ondanks de minuscule visuele verschillen tussen de laatste twee, is het “S” -model met pensioen gegaan. En ja hoor, we hebben dit gesprek eerder gehad. Echter, 2022 lijkt echt te zijn een “S-jaar” in vermomming voor de vanille iPhone 14 en iPhone 14 Max. Maar nogmaals, het zou Apple niet zijn als het bedrijf niet een paar trucjes in petto had, bedoeld om kopers te trekken.

Laten we dus eens kijken naar wat suggereert dat de iPhone 14 meer een “iPhone 13S”-model zal zijn, maar ook welke verwachte upgrades het een haalbare optie kunnen maken voor mensen met oudere iPhones. Misschien ben je beter af met een goedkopere iPhone 13 of zelfs wachten op de iPhone 15?

iPhone 14 wordt de eerste vlaggenschip-iPhone die een oude processor hergebruikt, maar Apple komt ermee weg

  • iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max krijgen gloednieuwe A16 Bionic-chip
  • iPhone 14 en iPhone 14 Max gebruiken dezelfde A15 Bionic-processor als in de iPhone 13-reeks

Dat is de groot nieuws, en dat is in ieder geval ook de slecht nieuws voor wie de goedkoopste nieuwe iPhone wil. Maar! Niet om dezelfde redenen die je verwacht… Om te beginnen is de A15 Bionic nog steeds de snelste chip op de markt, zelfs na een aantal nieuwere Qualcomm- en MediaTek-releases sinds september 2021. We weten dus dat de “slow chip” argument is niet de sleutel tot deze kist.

En daar zie ik dat Apple klaar is om de zaken in zijn voordeel te verdraaien. Hoewel dit niet is bevestigd, verwacht ik dat Cupertino de chip van de iPhone 13 Pro daadwerkelijk gaat gebruiken voor de iPhone 14 en 14 Max in plaats van die van de iPhone 13 en iPhone 13 mini.

Voor het geval je het nog niet wist, technisch gezien is de SoC op de iPhone 13 Pro: verschillend en beter dan die op de iPhone 13 omdat deze een extra GPU-kern gebruikt (uitgeschakeld op de standaardversie). Hoewel dit vrijwel geen verschil maakt in gebruik in de echte wereld, zelfs als het gaat om zware taken, volstaat het voor Apple om te zeggen dat de chip op de iPhone 14 niet dezelfde is als die in de iPhone 13, en dit zou niet verkeerd zijn.

iPhone 14: Steve Jobs’ 15 jaar oude creatie bereikt topprestaties: is dit een echt probleem?

Ja en nee.

Hoewel we tot nu toe nog nooit een nieuwe vlaggenschip-iPhone met een oude chip hebben gezien, is de toename van de verwerkingskracht op jaarbasis in werkelijkheid toch niet zo zinvol als je misschien had gedacht. De A15 Bionic-chip in de iPhone 13-serie is bijvoorbeeld slechts 7-10% sneller dan de A14 Bionic in de iPhone 12-serie, die zelf slechts 7-10% sneller is dan zijn voorganger, de A13 Bionic, die de iPhone van stroom voorziet. 11.

De grotere verschillen zijn te zien in het fabricageproces (lager is beter), waar de iPhone 11-iPhone 12-cyclus een sprong maakte van 7nm naar 5nm, waardoor iPhone 12 efficiënter werd. Vermoedelijk vanwege het wereldwijde chiptekort moest iPhone 13 zich echter aan dezelfde 5nm-verwerking houden. Maar het wordt nog verwarrender, omdat iPhone 13 nog steeds aanzienlijke efficiëntiewinsten behaalde ten opzichte van zijn voorganger dankzij grotere batterijen en ProMotion op de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max (de laatste vernietigt alle records over de levensduur van de batterij voor wat betreft vlaggenschiptelefoons) .

Dat gezegd hebbende, als er iets is om je zorgen over te maken als het gaat om de processor van de iPhone 14, dan is het of deze chip/telefoon evenveel iOS-updates kan krijgen als de iPhone 14 Pro, die op een nieuwere versie zal draaien. 4nm SoC, vergeleken met de 5nm SoC in de iPhone 13.

We zullen het definitieve antwoord op deze vraag over ongeveer vijf jaar weten, wanneer Apple uiteindelijk stopt met het verzenden van updates naar de iPhone 13 en iPhone 14. Ik vermoed echter dat Apple iPhone 14 en iPhone 14 Max absoluut zal voorzien van hetzelfde aantal iOS wordt bijgewerkt als de iPhone 14 Pro omdat ze uit dezelfde reeks telefoons komen, ondanks de verschillen in hardware.

Hoe dan ook, de belangrijke afhaalmaaltijd is:

  • De oude SoC op iPhone 14 en iPhone 14 Max zal nog steeds krachtiger zijn dan elke andere (niet-Apple) chip die er is en capabel genoeg om je de komende vier tot vijf jaar soepele prestaties te bieden.
  • De standaard iPhone (iPhone 14 en iPhone 14 Max) of de iPhone die de meeste mensen kopen, bereikt zijn hoogtepunt en vrij letterlijk topprestatie – dat komt omdat Apple het probeert te onderscheiden van zijn Pro-broers en zussen, die het bedrijf moet verkopen.

iPhone 14: hetzelfde ontwerp als voorheen, maar het nieuwe iPhone 14 Max-model schiet te hulp

De andere voor de hand liggende factor die de iPhone 14 naar mijn mening een iPhone 13S maakt, is dat het nieuwe 2022-model naar verwachting hetzelfde oude ontwerp zal hergebruiken dat we sinds iPhone 12 hebben gezien. Ja, in tegenstelling tot zijn Pro-tegenhangers, is de bescheiden iPhone 14 zal naar verwachting de beruchte inkeping behouden, die, hoewel iconisch, langzaam uit de mode raakt… Natuurlijk is de goedmaker voor Apple hier het gloednieuwe iPhone 14 Max-model, dat naar verwachting zal beginnen bij $ 900. Hoewel het op het eerste gezicht geen zin heeft, vervangt deze de iPhone 13 mini, waarmee een einde komt aan die van Apple klein kleine telefoonpogingen.

De iPhone 14 Max zal een groter 6,7-inch scherm en een merkbaar grotere batterij hebben dan de gewone iPhone 14, die naar verwachting zijn 6,1-inch scherm zal behouden. Hoewel de 14 Max geen geheel nieuw concept is voor Apple (ze hebben al een Pro Max iPhone), zal het voor degenen die willen minder betalen en meer krijgen.

Apple erkent de vraag naar telefoons met grotere schermen en grotere batterijen, waarmee je op een meer meeslepende manier en langer van content kunt genieten. Daarom twijfel ik er niet aan dat klanten positief zullen reageren met hun dollars. Het zal zelfs geen verrassing zijn als de iPhone 14 Max het best verkochte iPhone 14-model wordt (vooral als de Pro-modellen in prijs stijgen).

iPhone 14 en iPhone 14 Max krijgen nieuwe hardware voor de achteruitrijcamera, maar een gloednieuwe 12MP selfie-shooter

Zoals ik graag opmerk, houdt Apple ervan om Pro iPhone-hardware te “recyclen” door deze te gebruiken voor de nieuwe vanille-iPhone, en ik verwacht niet dat dit dit jaar anders zal zijn. Als het op camerahardware aankomt, heeft iPhone 13 exact dezelfde sensoren geleend van de 2020 iPhone 12 Pro Max, en het is alleen maar logisch dat iPhone 14 en iPhone 14 Max de primaire en ultragroothoekcamera’s van de iPhone 13 Pro lenen .

Dat klopt – niet de iPhone 13, maar de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Dat is in ieder geval goed nieuws voor degenen die misschien op zoek zijn naar een vanille-iPhone 14-model – deze zal genieten van camerahardware van topkwaliteit. Natuurlijk, vlaggenschip van 2021, maar toch …De reden waarom Apple genereuzer kan zijn voor zijn budgetgerichte gebruikers, omdat iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max gloednieuwe 48MP-camera’s krijgen, wat genoeg zal zijn om de goedkopere van de duurdere modellen te onderscheiden dankzij functies zoals native 8K-video-opname , grotere primaire sensor en meer gedetailleerde foto’s in het algemeen. Iedereen wint. Vermoedelijk.

Een uitzondering op de hardwarerecyclingregel van Apple zijn de selfiecamera’s van de iPhone 14 en iPhone 14 Max, die naar verluidt een broodnodige upgrade krijgen naar een gloednieuwe 12MP-sensor met een groter diafragma van f/1.9 met autofocus. Dit helpt jou en je vrienden om scherp te blijven bij het maken van foto’s en video’s van jezelf, en zorgt voor een betere kwaliteit bij weinig licht.

Uiteindelijk: moet je een iPhone 14… iPhone 13, of… wachten op de iPhone 15?

Natuurlijk, iPhone 14 en iPhone 14 Max houden vast aan dezelfde oude inkeping, en er wordt zelfs verwacht dat ze dezelfde A15 Bionic-chip gebruiken als in de iPhone 13. Aan de andere kant zal de inkeping dezelfde Face ID bevatten als op iPhone 14 Pro (hou ervan of haat het), en zoals we hebben vastgesteld, zal de 8-core GPU A15 Bionic-chip van iPhone 13 Pro je jarenlang op de been houden.

De camera’s van de iPhone 13 Pro zijn nog steeds ongelooflijk en passen goed bij Apple’s iPhone 14 van $ 800. Bovendien krijg je een gloednieuwe selfie-shooter – hetzelfde als op de iPhone 14 Pro.

De batterijduur van de budget-iPhone zal naar verwachting ook nieuwe records vestigen, dankzij de iPhone 14 Max, en ik weet zeker dat miljoenen iPhone-klanten dit zullen waarderen en met hun creditcard zullen stemmen.

Een iPhone 13 kopen in plaats van een iPhone 14?

Voor degenen die graag iPhones kopen op plaatsen zoals eBay, 2022 wordt je geluksjaar, omdat je niet veel zult missen helemaal niet door de iPhone van vorig jaar te kiezen.

Als een nieuwe selfie-shooter en een grotere iPhone 14 Max (met een grotere batterij) je niet aanlokkelijk zijn, is er geen reden om geen iPhone 13 te kopen voor $ 200-400 minder, afhankelijk van de deal die je zou kunnen vinden . Dezelfde chip, bijna dezelfde camera’s, hetzelfde ontwerp… het is een goed idee voor mensen met een beperkt budget.

iPhone 14 overslaan en wachten op iPhone 15 (met USB-C)?

O, jongen. De grote. In mijn boek tenminste.

Na eeuwen van “lekken” en geruchten, wordt verwacht dat iPhone 15 nu zal overschakelen naar USB-C dankzij nieuwe Europese wetgeving (nog te voltooien), en dit is verreweg de grootste reden om te wachten op het 2023-model. Maar het wordt beter…

Volgens betrouwbare tipster, Ross Young, zal iPhone 15 overschakelen naar het nieuwe ontwerp met dubbele perforaties (hetzelfde als iPhone 14 Pro), een nieuwe processor (misschien de A16 Bionic van iPhone 14 Pro) en natuurlijk nog meer tweaks brengen die nog moeten worden onthuld door lekken en geruchten. Laten we eerst de iPhone 14 afwachten, maar als de lekken en geruchten werkelijkheid worden, weet ik dat ik een gebruikte iPhone 13 niet erg zou vinden voor het geval ik een dringende upgrade nodig heb. Zo niet … iPhone 15 wordt een heel ander beest. Ik bedoel… USB-C?! Kom op!

About the author

admin

Leave a Comment