Reviews

iPhone 14 Pro Max versus iPhone 14 Pro: belangrijkste verschillen die u kunt verwachten

Written by admin

Intro

Het wordt een behoorlijk goed jaar voor Apple, aangezien de iPhone 14-serie zichzelf positioneert als een nieuwe paradigmaverschuiving voor de iPhone-reeks. We zullen niet langer een iPhone mini hebben; in plaats daarvan zal Apple een grote versie van zijn 6,1-inch gewone iPhone introduceren, de iPhone 14 Max. Maar de kroonjuwelen zullen de twee smaken van verschillende grootte zijn van in wezen dezelfde telefoon: de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 14 Pro.

En dit jaar zullen ze iets meer voor zichzelf hebben in vergelijking met eerdere generaties in de vorm van een hele reeks unieke functies en aspecten die niet zouden worden gevonden op de goedkopere versies.

Dit jaar markeert Apple’s eerste hardware-onderscheid tussen de meer premium en betaalbare iPhones. Alleen de Apple iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Pro zullen worden aangedreven door de nieuwe A16 Bionic-chipset, terwijl de iPhone 14 en iPhone 14 Max in plaats daarvan vertrouwen op de A15 Bionic van vorig jaar. Er is ook een ingrijpend herontworpen inkeping op sleeptouw, nu in een i-vorm, evenals een always-on display-functionaliteit die wordt gesuggereerd, en laten we de nieuwe 48 MP hoofdcamerasensor niet vergeten die de belofte inhoudt voor een veel betere lichtgevoeligheid en dynamisch oplossend vermogen.
Maar hoe verhouden deze twee zich tot elkaar?

Apple iPhone 14 Pro Max versus iPhone 14 Pro in een notendop:

  • 6/7-inch 120 Hz OLED (iPhone 14 Pro Max) versus 6,1-inch 120 Hz OLED (iPhone 14 Pro)
  • Grotere batterij (iPhone 14 Pro Max)
  • Compacter ontwerp (iPhone 14 Pro)

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Grootte doet er echt toe

Het enige grote verschil tussen de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max is naar verwachting de grootte van de twee telefoons. Nee, echt, dit is het enige echte verschil dat je kunt verwachten, waarbij de iPhone 14 Pro Max de grenzen van het beheersbare verlegt vanwege zijn grote formaat, en de iPhone 14 Pro zal waarschijnlijk die goede plek raken voor de meeste mensen.

Als we nu verder kijken dan de verschillen in grootte, zouden we zien dat de twee telefoons qua uiterlijk vergelijkbaar zijn. Beide volgen de iPhone 12-ontwerptaal die platte frames opnieuw in de iPhone introduceerde, en nu in zijn derde iteratie, wordt verwacht dat dit ontwerp het meest zal schitteren. Er gaan geruchten over een titanium body, maar laten we eerlijk zijn, dergelijke geruchten circuleren al jaren om nooit uit te komen, dus het zou veiliger zijn om aan te nemen dat een roestvrijstalen frame nog een jaar de ronde doet.

Het grote verschil hier is dat de super-premium telefoons van Apple een nieuwe, i-vormige inkeping zullen introduceren die de nu standaard iPhone-inkeping zal vervangen. Dit zou een meer futuristische look voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max opleveren en houdt de belofte in voor een meer functionele statusbalk met extra indicator en pictogrammen, hier is te hopen.

Het gerucht gaat dat zowel de iPhone 14 Pro Max als de iPhone 14 Pro dunnere randen hebben dan hun directe voorgangers, wat goed zou passen bij het opgefriste en meer futuristische ontwerp. De iPhone 12 begon de trend van het minimaliseren van de rand, die zich voortzette met de iPhone 13, en het lijkt erop dat de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Pro de smalste randen ooit op een iPhone zouden kunnen hebben.

Als het gaat om de kleuren waarin de twee beste iPhones beschikbaar zullen zijn, roepen recente geruchten op tot een behoorlijk hippe selectie van grafiet-, zilver-, goud- en paarse tinten. De Pacific Blue-kleur van de iPhone 12 en Sierra Blue in de 13 Pro-serie zijn de opvallende omissies hier, maar wees gerust, Apple zal de kleurenreeks hoogstwaarschijnlijk begin 2023 vernieuwen. Afgaande op voorgaande jaren heeft Apple de neiging om een ​​nieuwe kleur naar de nieuwste iPhones een paar maanden daarna. We kregen Alpine Green voor de iPhone 13 Pro-serie eerder in 2022, dus het is te hopen dat Apple begin 2023 nog een groene of blauwe kleur aan de komende line-up zal toevoegen.

Zoals we eerder al zeiden, zou het belangrijkste verschil tussen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hun grootte en respectievelijk schermruimte zijn. De iPhone 14 Pro Max zal een 6,7-inch scherm hebben, vergelijkbaar met zijn voorgangers, terwijl de iPhone 14 Pro nog steeds zal vertrouwen op het beproefde 6,1-inch scherm dat voor de meeste mensen prima zou moeten zijn qua grootte.

Beide schermen zullen 120 Hz LTPO OLED ProMotion-schermen zijn, wat betekent dat het een superieur contrast, kleurweergave en vloeiende beweging betekent. Wat de helderheid betreft, heeft Apple de neiging om elk jaar een beetje omhoog te gaan, dus we verwachten zeker nog helderdere schermen in 2022.

En die i-vormige inkeping is echt iets anders, zeker vergeleken met de traditionele die nog steeds gebruikt zal worden op de iPhone 14 en iPhone 14 Max. Ongeacht de opvallende nieuwe look, zal de nieuwe inkeping nog steeds zo functioneel zijn als voorheen. Het zou de camera aan de voorkant, de Face ID-module en de nabijheidssensor vergemakkelijken. De teruggewonnen ruimte is niet zo veel, maar we veronderstellen dat Apple er goed gebruik van zou maken. Een paar extra statusbalkpictogrammen op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zouden bijvoorbeeld zeker van pas komen!

Een ander belangrijk onderscheidend punt tussen de meer premium en meer betaalbare iPhones is hun always-on display, dat naar verluidt op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max zal verschijnen. Ze zouden ervoor zorgen dat een wijzerplaat en andere nuttige informatie te allen tijde op het scherm kan worden weergegeven. Apple doet deze functionaliteit al op de Apple Watch en het is logisch om het eindelijk op de iPhone te hebben. Hoewel deze functionaliteit niet per se een LTPO-scherm vereist (veel Android-telefoons hebben het in het verleden gehad), zal Apple waarschijnlijk besluiten om deze nieuwe functie alleen te gebruiken op de iPhone 14 Pro/Max-versies om de premium verder te onderscheiden van de meer betaalbare kavel.

Zoals gezegd blijft Face ID bestaan de belangrijkste biometrische keuze op de iPhone 14-familie. Zowel de iPhone 14 Pro als de iPhone 14 Pro Max zullen ondanks de verschillen in het notch-ontwerp met de functionaliteit aan dek komen.

Prestaties en software

Hallo daar, A16 Bionic, je bent een gedurfde

De topmodellen iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max worden geleverd met de A16 Bionic-chipset. Verwacht wordt dat het door TSMC op een 5nm-knooppunt zal worden vervaardigd en enige efficiëntiewinst zal bieden in vergelijking met de A15 Bionic. De laatste werd gebruikt om de volledige iPhone 13-line-up van stroom te voorzien, en schijnbaar, de iPhone 14 en iPhone 14 Max.

Qua geheugen verwachten we dat 6 of 8 GB RAM op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zal verschijnen. We hebben 6 GB in de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max van vorig jaar, dus een verhoging naar 8 GB zou leuk zijn, maar Apple zal hoogstwaarschijnlijk nog steeds voor 6 GB RAM gaan. Over native opslag gesproken, de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max zullen zeker beginnen bij 128 GB en bieden ook 256 GB, 512 GB en zelfs een volledige 1 TB aan opslagruimte.

Als het gaat om software-updates, staan ​​iPhones bekend om hun vijf tot zes jaar durende software-updatebeleid. Dit in gedachten houden betekent dat zowel de iPhone 14 Pro als de iPhone 14 Pro Max zeker up-to-date zullen zijn tot 2027 of 2028, wat het beste is dat de mobiele industrie momenteel te bieden heeft.

Beide telefoons zullen 5G-ondersteuning hebben, en er zijn zelfs geruchten dat we satellietoproepen op de iPhone 14-serie kunnen zien, en als twee telefoons dat zullen krijgen, zijn het de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max die op de voorgrond treden.

Camera

De drievoudige supercamera

Apple plant een forse cameraverbetering voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Cupertino zal waarschijnlijk een nieuwe, veel grotere primaire camerasensor uitbrengen, een enorme 1/1,3-inch 48MP hoofdsensor. Zelfs met zo’n enorme sensor zal de iPhone Pro-familie zeer zeker pixelbinning gebruiken om vier pixels in één te mengen en uiteindelijk 12 MP-foto’s te leveren, zoals nu, maar met een verbeterd dynamisch bereik en lichtgevoeligheid bij weinig licht.

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zullen komen met een drievoudig camerasysteem, vergelijkbaar met hun voorgangers: de 48 MP groothoekcamera wordt waarschijnlijk vergezeld door een 12 MP ultragroothoeklens en een 3,3x 12 MP telelens om te bereiken maximale veelzijdigheid. Het zal zeker een LiDAR-sensor aan de achterkant zijn, waardoor de telefoon diepte kan detecteren en portretten en alle extra AR-functies van de apparaten kan verrijken.

Vanwege de 48MP-sensor zou de volgende iPhone 14 Pro Max 8K-video moeten kunnen opnemen met de primaire camera. Op dit moment kunnen iPhones alleen 4K-video opnemen met 60 frames per seconde. We weten niet zeker of 8K dit jaar zal aankomen, omdat insiders zeggen dat dit misschien niet het geval is. Dit lijkt ook de hoogste video-opnamecapaciteit van de iPhone 14 Max te zijn.

Levensduur batterij en opladen

Zelfde formaat, maar efficiënter

Laten we het uit de weg ruimen – we weten niet wat de batterijcapaciteit van de iPhone 14 Pro en Pro Max zal zijn. Meestal worden deze pas onthuld nadat de iPhones in de uitverkoop zijn en een demontage onthult de afmetingen, maar afgaande op de totale afmetingen van de telefoons, zouden de nieuwe iPhones batterijen moeten hebben die net zo groot of net iets kleiner zijn dan hun voorgangers. Dit betekent dat een batterij in de marge van 4.352 mAh voor de iPhone 14 Pro Max en een 3.095 mAh voor de iPhone 14 Pro de snit zou kunnen maken. Dat kan natuurlijk alleen als een groter hardware-onderdeel, zoals de camerasensor, niet te veel extra ruimte in beslag neemt.

In combinatie met de efficiëntere processor, zal de iPhone 14 Pro Max zeker het batterijduurrecord van zijn voorganger verslaan, terwijl de iPhone 14 Pro een batterijduur kan bereiken die grotendeels vergelijkbaar is met die van de iPhone 13 Pro, maar mogelijk met een uur of twee meer.

Op het gebied van opladen zal Apple de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zeer zeker uitrusten met 27 W bekabeld opladen, zoals het geval was met respectievelijk de iPhone 13 Pro Max en iPhone 13. Beide zullen worden uitgerust met 15W MagSafe draadloos opladen, maar geen van beide telefoons zal USB Type-C hebben in 2022. De iPhone-oogst van volgend jaar zal echter vrijwel zeker de overstap naar de USB-standaard maken vanwege wetgeving.

Specificaties vergelijking:

En zo verschillen de specificaties van de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Pro het meest. U kunt ook kijken op onze iPhone 14 Pro Max versus iPhone 14 Pro speciale specificaties vergelijking.

Zoals te zien is in de bovenstaande tabel, zijn de verschillen vooral te vinden in de afdelingen grootte, weergave en batterij. Er kunnen natuurlijk verrassingen zijn, maar over het algemeen verwachten we dat de specificaties van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max er voor 95% hetzelfde uitzien als die hierboven.

Samenvatting en eindoordeel

Dus, welke moet je kopen, de iPhone 14 Pro Max of de iPhone 14 Pro?

Het komt allemaal neer op uw maatvoorkeuren. Als je op zoek bent naar de Pro-serie, weet je al dat je voor het beste van het beste staat, dus de verschillen tussen de twee telefoons, afgezien van hun grootte, zijn weinig maar belangrijke.

Als je de best mogelijke levensduur van de batterij en het meeste schermvastgoed wilt, zou de iPhone 14 Pro Max je beste keuze moeten zijn. Eerlijk gezegd, zult u waarschijnlijk niet teleurgesteld worden, op voorwaarde dat u de extra grootte en het gewicht aankan. De prijs moet ook in overweging worden genomen – de Pro Max-versie is altijd minstens $ 100 duurder. Dit jaar zou dat betekenen dat je misschien $ 1.199 moet betalen voor de instapmodel iPhone 14 Pro Max, wat een harde noot kan zijn om te slikken.

Ondertussen, als je de grotere batterij en het scherm niet echt nodig hebt en liever een compactere telefoon hebt, is het moeilijk om weg te blijven van de veel verstandigere iPhone 14 Pro. De realiteit van de situatie is dat je waarschijnlijk niets zult missen met de kleinere telefoon: hij zal tenslotte alle nieuwe functies hebben die de Pro Max biedt, maar in een beter beheersbaar formaat, heel erg bedankt. En als een toegevoegde bonus, zal het betaalbaarder zijn met minstens $ 100.

Ongeacht welke je kiest, je hebt de beste iPhone die Apple in zijn portfolio heeft… voor minstens een jaar, maar wees gerust, elke iPhone zal je met plezier meer dan een half decennium van dienst zijn.

About the author

admin

Leave a Comment