Reviews

iPhone 14 Pro Max versus iPhone 14 Max

Written by admin

Intro

In 2022 doet Apple voor het eerst iets: Cupertinians brengt een meer betaalbare versie van de iPhone 14 Pro Max uit, de iPhone 14 Max. Dit duidt op een grote verschuiving in het apparaatbeleid van Apple en een verschuiving van kleine telefoons, aangezien er geen iPhone 14 mini zal zijn. De iPhone 14 Max zal naar verwachting hetzelfde formaat hebben als de iPhone 14 Pro Max, maar verschillen op een aantal belangrijke punten, namelijk het aantal camera’s en het genereren van chipset.

Met de komst van de iPhone 14 Max zal Apple de consument eindelijk in staat stellen een redelijk betaalbare maar grote iPhone te bemachtigen. Voorheen kon je dat alleen krijgen met het ultra-premium iPhone Pro Max-model, dat zeker alles had, maar met een passend prijskaartje, en de betaalbare iPhones, zoals de iPhone 13 en iPhone 13 mini kon gewoon niet tippen aan zijn enorme formaat.

Dus, welke zal eind 2022 de grote iPhone blijken te zijn? Zou de iPhone 14 Pro Max de kroon behouden, of zou het de iPhone 14 Max kunnen zijn die zijn donder zou stelen? Laten we alle verschillen opsplitsen en met een verwachting komen, zullen we?

Apple iPhone 14 Pro Max versus iPhone 14 Max in een notendop:

  • Drievoudige camera (iPhone 14 Pro Max) versus dubbele camera (iPhone 14 Max)
  • 120 Hz OLED (iPhone 14 Pro Max) versus 60 Hz OLED (iPhone 14 Max)
  • i-vormige inkeping (iPhone 14 Pro Max) versus traditionele inkeping (iPhone 14 Max)
  • Apple A16 Bionic (IPhone 14 Pro Max) versus Apple A15 Bionic (iPhone 14 Max)
  • Altijd-aan-display (iPhone 14 Pro Max)
  • 1TB opslagoptie (iPhone 14 Pro Max)

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Zelfde maat, maar veel verschillen te verwachten
Tot nu toe lijkt het erop dat de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 14 Max grotendeels hetzelfde algemene ontwerp zouden delen, dat op zichzelf grotendeels vergelijkbaar is met de iPhone 12 Pro Max en 13 ProMax. Verwacht dus dezelfde nieuwe platte ontwerptaal die werd geïntroduceerd met de iPhone 12-serie, met metalen frame en glazen achterkanten.

Het grote verschil hier zit in de camera- en displayafdelingen. Trouw aan zijn aard, behoudt de iPhone 14 Pro Max de drievoudige camera-instelling die werd geïntroduceerd met de iPhone 11 Pro Max. Ondertussen introduceert Apple’s super-premium-telefoon een nieuwe, i-vormige inkeping die de gewone iPhone-inkeping zal vervangen. Dit zou een meer futuristische look voor de iPhone 14 Pro Max opleveren en waarschijnlijk zal iOS meer statusbalkpictogrammen daarboven weergeven dankzij het nieuw teruggewonnen schermvastgoed.

Ondertussen blijft de iPhone 14 Max zeker een meer traditioneel iPhone-apparaat: met een dubbele camera-instelling en een traditionele inkeping. Kortom, het wordt een grotere iPhone 14 voor al die liefhebbers van grote schermen.

Een nieuw aspect dat voor beide apparaten hetzelfde zou kunnen zijn, zijn hun geruchten dunnere randen, wat een belangrijk verkoopargument zou kunnen zijn in vergelijking met de vorige iPhone 13-serie (om nog maar te zwijgen van oudere iPhones). De trend van het minimaliseren van de rand begon met de iPhone 12, ging sterk tijdens de iPhone 13, en het lijkt erop dat de iPhone 14 Max en Pro Max ons tot nu toe de dunste randen op een iPhone zouden kunnen geven.
Op het gebied van kleuren heeft Apple zijn Pro-modellen altijd gescheiden van de reguliere, en het lijkt erop dat dit niet zal veranderen met de iPhone 14-serie. De iPhone 14 Max zal waarschijnlijk verkrijgbaar zijn in de volgende kleuren: Midnight, Starlight, Sky Blue, Product RED en Purple. Ondertussen zou de iPhone 14 Pro Max beschikbaar kunnen zijn in grafiet, zilver, goud en paars.

Qua weergave zullen beide telefoons worden geleverd met 6,7-inch OLED-schermen van vergelijkbare grootte. Het belangrijkste verschil zit in de verversingssnelheid van de twee verschillende schermen. De meer betaalbare telefoon komt met een 60Hz-scherm met een meer traditionele inkeping, terwijl het premiummodel een 120Hz LTPO-scherm met een nieuwe, i-vormige inkeping zou hebben. Het zou de camera aan de voorkant en de Face ID-module vergemakkelijken en enige terugwinning van schermvastgoed mogelijk maken, dat zou kunnen worden gebruikt om meer statusbalkelementen weer te geven.

Een ander belangrijk onderscheidend punt tussen de twee telefoons zal altijd zichtbaar zijn, waarvan het gerucht gaat dat het op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max zal verschijnen. Ze zouden ervoor zorgen dat een wijzerplaat en andere nuttige informatie te allen tijde op het scherm kan worden weergegeven. Apple doet deze functionaliteit al op de Apple Watch en het is logisch om het eindelijk ook op de iPhone te hebben. Hoewel deze functionaliteit niet per se een LTPO-scherm vereist (veel Android-telefoons hebben het in het verleden gehad), zal Apple waarschijnlijk besluiten om deze nieuwe functie alleen op de Pro/Max-versies te gebruiken om de premium verder te onderscheiden van de meer betaalbare partij.

Zoals gezegd blijft Face ID bestaan de belangrijkste biometrische keuze op de iPhone 14-familie. Zowel de iPhone 14 Max als iPhone 14 Pro Max zullen de functionaliteit aan dek hebben, ondanks de verschillen in het ontwerp van de inkeping.

Prestaties en software

Nieuwe chip voor iPhone 14 Pro Max, maar wel bekend toestel in iPhone 14 Max

Het belangrijkste verschil tussen de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 14 Max is de chipset die elke telefoon van stroom voorziet. De iPhone 14 Pro Max krijgt een nieuwere generatie Apple A16 Bionic-chipset, terwijl de iPhone 14 Max de Apple A15 Bionic-chip van vorig jaar zal gebruiken. Dit zal de eerste keer zijn dat Apple zijn meer premium modellen onderscheidt met de nieuwere chipset en het betaalbare stel met de processor van vorig jaar.

Let wel, de Apple A15 is nog steeds de beste allround mobiele chip, dus er is niets mis mee om hem nog een jaar opnieuw te gebruiken. Toch kunnen velen geïrriteerd zijn door de beslissing van Apple, aangezien het bedrijf altijd zijn nieuwste chipset op al zijn moderne apparaten heeft gebruikt.

Over de Apple A16 Bionic gesproken, deze zal naar verwachting worden vervaardigd op een 5nm-knooppunt door TMSC en enige efficiëntiewinst opleveren in vergelijking met de A15 Bionic. De laatste werd gebruikt om de volledige iPhone 13-line-up van stroom te voorzienen schijnbaar de iPhone 14 en iPhone 114 Max. Als je een opfriscursus nodig hebt over hoe de Apple-chip presteert, bekijk dan de benchmarks hieronder.

Qua geheugen verwachten we dat 6 of 8 GB RAM zal verschijnen op de iPhone 14 Pro Max en 4 of 6 GB RAM op de iPhone 14 Max. Het meer premium-model begint zeker bij 128 GB en biedt ook 256 GB, 512 GB of zelfs een volledige 1 TB aan opslagruimte.

Als het gaat om software-updates, staan ​​iPhones bekend om hun vijf tot zes jaar durende software-updatebeleid. Dit in gedachten houden betekent dat zowel de iPhone 14 Max als de iPhone 14 Pro Max zeker up-to-date zullen zijn tot 2027 of 2028, wat het beste is dat de mobiele industrie momenteel te bieden heeft.

Beide telefoons zullen 5G-ondersteuning hebben en er gaan zelfs geruchten dat we satellietoproepen op de iPhone 14-serie kunnen zien.

Camera

Drievoudig versus dubbel, het verschil is duidelijk

Voor de iPhone 14 Pro Max overweegt Apple een flinke camera-update. Van Apple wordt verwacht dat het een nieuwe en aanzienlijk grotere primaire camerasensor introduceert, een gigantische 1/1,3-inch 48MP hoofdsensor, maar waarschijnlijk zullen alleen de topmodellen iPhone 14 Pro en Pro Max deze hebben. Zelfs als het zo’n grote sensor scoort, zal de iPhone Pro-familie waarschijnlijk pixelbinning gebruiken om vier pixels samen te voegen tot één en uiteindelijk 12 MP-afbeeldingen uit te voeren, zoals nu, maar met een superieur dynamisch bereik en betere lichtgevoeligheid bij weinig licht . Ondertussen behoudt de iPhone 14 Max waarschijnlijk de 12 MP-sensor die in de meeste eerdere iPhones werd gebruikt.

De iPhone 14 Pro Max komt met een drievoudig camerasysteem, net als al zijn voorgangers: de 48 MP groothoekcamera wordt vergezeld door een ultragroothoeklens en een telelens om maximale veelzijdigheid te bereiken. De ultragroothoek- en telecamera’s klokken nog steeds op 12 MP.

Er is hoogstwaarschijnlijk ook een LiDAR-sensor aan de achterkant van de iPhone 14 Pro Max, waardoor dieptewaarneming van de telefoon mogelijk is.

Ondertussen zal de iPhone 14 Max dezelfde camera-instelling gebruiken als op de iPhone 14. Een 12 MP hoofdgroothoekcamera zal worden vergezeld door een 12 MP utlra-brede camera, waardoor mogelijk dezelfde algehele beeldkwaliteit van de iPhone 13 wordt bereikt.

Dankzij de 48MP-sensor zal de aankomende iPhone 14 Pro Max in theorie 8K-video-opnames met de hoofdcamera mogelijk maken. Op dit moment kunnen iPhones maximaal 4K-video opnemen met 60 fps. We weten echter niet zeker of 8K dit jaar daadwerkelijk zal arriveren, omdat insiders hebben gezegd dat dit misschien niet het geval is. Het lijkt erop dat dit ook de maximale video-opname van de iPhone 14 Max zal zijn.

Levensduur batterij en opladen

Beste batterij op elke iPhone ooit
Als we het hebben over de iPhone 14 Max en de iPhone 14 Pro Max, kunnen we gerust verwachten dat de aankomende kolossen van Apple batterijkampioenen zullen zijn. De batterijcapaciteit van de iPhone wordt meestal pas onthuld nadat de telefoons in de uitverkoop zijn, dus het is logisch dat we voor beide modellen nog geen batterijcapaciteit hebben. Echter, afgaand op de afmetingen van de twee apparaten, kunnen we raden dat de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 14 Max batterijen zullen hebben die minstens zo groot zijn als die op de iPhone 13 Promax. Dit betekent dat minimaal 4.352 mAh gegarandeerd is, tenzij een grotere hardwarecomponent binnenin niet te veel extra ruimte in beslag neemt.

In combinatie met de efficiëntere chipset zal de iPhone 14 Pro Max waarschijnlijk het batterijduurrecord van zijn voorganger breken, terwijl de iPhone 14 Max een batterijduur zou kunnen bereiken die vergelijkbaar is met die van de iPhone 13 Pro Max.

Op het gebied van opladen zal Apple waarschijnlijk de iPhone 14 Pro Max versieren met 27 W bekabeld opladen en de iPhone 14 Max met 20 W bedraad opladen, want zo zag de oplaadsituatie eruit op respectievelijk de iPhone 13 Pro Max en iPhone 13. Beiden hebben MagSafe draadloos opladen van 15 W, maar USB Type-C op beide apparaten is waarschijnlijk nog steeds uitgesloten in 2022, maar de iPhone-oogst van volgend jaar zal waarschijnlijk eindelijk de overstap naar de USB-standaard maken.

Specificaties vergelijking:

En zo verschillen de specificaties van de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Max het meest. U kunt ook kijken op onze iPhone 14 Pro Max versus iPhone 14 Max speciale specificaties vergelijking.

Zoals te zien is in de bovenstaande tabel, zijn de verschillen meestal te vinden in de camera- en prestatiesectie, wat de hogere prijs van de iPhone 14 Pro Max ten opzichte van de iPhone 14 Max rechtvaardigt.

Samenvatting en eindoordeel

Dus, zoals vastgesteld in deze voorlopige vergelijking, zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Max een paar duidelijke kenmerken in het voordeel van de iPhone 14 Pro max. Het hoge-verversingsscherm, snellere chipset, meer opslagruimte en extra telecamera zullen de kern van de verschillen zijn.

Maar hoe vertalen deze verschillen zich naar de potentiële prijskaartjes van de iPhone 14 Max en de iPhone 14 Pro Max?

We verwachten dat de iPhone 14 Pro Max begint bij $ 899 voor de 128 GB-versie, terwijl de topklasse iPhone 14 Pro Max waarschijnlijk begint bij $ 1199 voor de 128 GB-versie. Die prijzen zijn een stijging van $ 100 ten opzichte van de iPhone 13 Pro Max en de iPhone 13, die respectievelijk beginnen bij $ 1.099 en $ 799.

De prijsverhoging voor de iPhone 14 Pro Max zou kunnen worden gerechtvaardigd door alle nieuwe functies die zullen worden opgenomen, maar vergeet ook niet zo snel de iPhone 14 Max. Vanwege het grote formaat en de redelijk betaalbare prijs in vergelijking met de Pro Max-versie, zou het de potentiële bestseller kunnen zijn van alle iPhone 14-modellen.

Met beide telefoons is het zeker dat liefhebbers van grote telefoons een velddag zullen hebben met de aankomende grote iPhones van Apple. Zoals we meer weten, zult u dat ook doen, maar voorlopig worden de grootste opkomende telefoons van Apple grote winnaars.

About the author

admin

Leave a Comment