Reviews

Huawei Watch Fit 2 review

Written by admin

Intro

De Huawei Watch Fit 2 is de mid-range wearable van het bedrijf en zit comfortabel in het midden van Huawei’s line-up van smartwatches en sportgerichte smartbands.

De eerste iteratie van de Huawei Watch Fit ontbrak nogal aan functies en nauwkeurigheid, waardoor het aanvoelde als een enigszins onafgewerkt product. Dat gezegd hebbende, is het gebruikelijk dat apparaten van de eerste generatie zo’n moeilijke start hebben, omdat het bedrijf in de vroege stadia van ontwikkeling de ervaring en polijsting mist.

Gelukkig is Huawei erin geslaagd om met de Fit 2 behoorlijk wat waarde toe te voegen door de hardware op belangrijke gebieden te upgraden en nieuwe handige functies toe te voegen om de deal op te fleuren en van de tweede generatie een veel betere waar-voor-je-geld-aankoop te maken.

Over kopen gesproken, er zijn drie Huawei Watch Fit 2-versies waaruit u kunt kiezen:

 • Huawei Watch Fit 2 Active Edition – € 149
 • Huawei Watch Fit 2 klassieke editie – € 199
 • Huawei Watch Fit 2 elegante editie – € 249

Meer informatie over de verschillen tussen de drie versies vindt u in het gedeelte ‘Ontwerp, modellen en maten’ hieronder.Wat is er nieuw bij de Huawei Watch Fit 2:

 • Meer keuze in bandjes en uitvoeringen van het horloge
 • 18,6% groter AMOLED-scherm
 • 97 ondersteunde trainingsmodi
 • Geanimeerde handleidingen voor en na de training
 • Nieuwe statistieken: hardloopkrachtindex en trainingsbelasting
 • Opgewaardeerd satellietsysteem
 • Ondersteuning voor het exporteren/importeren van routes
 • 9-assige geomagnetische sensor
 • Bluetooth 5.2
 • Wifi
 • NFC (exclusief de Active Edition)
 • Spreker
 • Bluetooth-telefoongesprekken

Inhoudsopgave:

Huawei Watch Fit 2 uitpakken

In de doos van de Huawei Watch Fit 2 krijg je maar een paar dingen: het horloge zelf, een oplaadkabel (zonder oplaadsteen) en documentatie.

Huawei Watch Fit 2-specificaties

Huawei Watch Fit 2 ontwerp, modellen en maten

Hoewel de Huawei Watch Fit 2 misschien lijkt op zijn voorganger, heeft hij in feite een paar belangrijke ontwerpwijzigingen die hem veel beter draagbaar maken. Ten eerste, en waarschijnlijk het belangrijkste, is het 1,76-inch AMOLED-touchscreen dat 18,6% groter is dan voorheen dankzij een combinatie van zichtbaar kleinere randen en het horloge dat breder is dan voorheen.

Wat betreft het formaat leek het me aanvankelijk dat Huawei dit horloge naar mijn smaak iets te groot had gemaakt, maar binnen een paar dagen begon ik eraan te wennen. Ik heb gemiddelde handen en de Fit 2 past om mijn pols, maar nauwelijks – als ze iets dunner waren geweest, zou het horloge ongemakkelijker zijn geweest en onhandig zitten.

Wat de riem betreft, mocht ik de leren exemplaren uitproberen die bij de Classic-editie worden geleverd. Ze voelden comfortabel aan, zelfs na urenlang het dragen van de Fit 2, ook tijdens het slapen.

Over edities gesproken, laten we wat dieper ingaan op wat de drie Huawei Watch Fit 2-modellen onderscheidt.

Een van de meer voor de hand liggende verschillen is de bijbehorende band die bij elke editie wordt geleverd. Voor de Active Edition krijg je een siliconen band, voor de Classic – een leren band, en de Elegant wordt geleverd met een metalen band. Het maakt niet uit voor welke je kiest, je hebt echter de mogelijkheid om je riem achteraf te veranderen.

Het proces van het verwisselen van riemen is nog eenvoudiger met de Fit 2 dankzij een nieuw “link” -systeem dat werkt door op een kleine knop te drukken om de riem los te maken.

Huawei Watch Fit 2 kleuren en materialen:

 • Active Edition – Midnight Black, Sakura Pink, Isle Blue (polymeer)
 • Klassieke editie – Nebula Grey, Moon White (aluminium voorbehuizing en polymeer achterkant)
 • Elegante editie – Premium Gold, Silver Frost (aluminium voorbehuizing en polymeer achterkant)

Een van de belangrijke downgrades als u besluit om voor de meest betaalbare Active Edition te gaan, is het gebrek aan NFC-ondersteuning, wat betekent dat u geen contactloze betalingen en andere NFC-compatibele services krijgt. De Active-versie is echter iets lichter en komt uit op ongeveer 26 g in plaats van de 30 g van de andere twee versies (zonder riem).

Huawei Watch Fit 2-software en functies

De Huawei Watch Fit 2 draait op HarmonyOS (versie 2.1), Huawei’s eigen propriëtaire software. De gebruikersinterface is niet veel veranderd in vergelijking met het vorige model, maar geeft u alle essentiële recente gezondheids- en fitnessinformatie rechtstreeks van het horloge. Als u meer gedetailleerde statistieken wilt, kunt u deze vinden in de Huawei Health-app, naast aanvullende instellingen en functies.

Over functies gesproken, er zijn een heleboel nieuwe vergeleken met de eerste generatie uit 2020.

Verbeterde hartslagmeting

Natuurlijk heb je je standaard 24-uurs hartslagmeting, die nu is verbeterd dankzij een nieuwe sensor die rechtstreeks is overgenomen uit de meer premium Huawei Watch GT 3-serie. Dit is geweldig nieuws, want de GT 3 staat bekend als een van de beste smartwatches voor het volgen van de hartslag.

Maar er zijn natuurlijk veel andere functies voor het volgen van de gezondheid, zoals constante stressmonitoring die overeenkomstige waarschuwingen kan verzenden, afhankelijk van uw stressniveau.

Anderen omvatten wat Huawei wetenschappelijke slaapmonitoring noemt, TruSleep genaamd, die uw slaapkwaliteit kan analyseren door uw slaapstadia en -patronen te lezen. Het horloge geeft vervolgens een passend advies om uw tijd in bed te verbeteren.

De slaapmonitoring op de Fit 2 deed het goed om te detecteren wanneer ik in slaap viel en wakker werd. Het leek ook goed te doen met het detecteren van mijn slaapstadia. Bijvoorbeeld, een van de dagen dat ik plotseling wakker werd, en het liet me zien dat in plaats van geleidelijk van diepe slaap naar REM te gaan, ik wakker werd terwijl ik in mijn lichte slaapfase was, wat volgens de Huawei Health-app je een onrustig gevoel kan geven en moe.

Continue SpO2-bewaking

Gelukkig is de SpO2-tracking er nog steeds, maar in tegenstelling tot zijn voorganger kan de Fit 2 dit nu automatisch gedurende de dag doen. Vertrouw natuurlijk niet te veel op de resultaten, aangezien het meten van uw bloedzuurstofniveaus via een smartwatch meestal niet de meest nauwkeurige en betrouwbare methode is.

Bij mijn testen leek het percentage enigszins inconsistent, omdat ik 96% zou krijgen en dan meteen 97% zou krijgen tijdens het meten. Dat verschil is echter te verwachten, omdat het resultaat kan worden beïnvloed door wat je doet (bijvoorbeeld als je beweegt) en hoe goed het horloge om je pols zit.

Betere en onafhankelijke GPS-tracking

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Huawei Watch Fit 2 ingebouwde GPS-tracking, wat betekent dat je kunt gaan hardlopen of fietsen zonder je telefoon en toch een volledig overzicht van je route hebt. Bovendien is de locatiebepaling aanzienlijk verbeterd en veel nauwkeuriger dan voorheen, aangezien het horloge nu alle vijf de belangrijkste satellietsystemen ondersteunt.

Hardloopkrachtindex en trainingsbelastingstatistieken

De Huawei Watch Fit 2 erft twee belangrijke fitness-trackingfuncties van zijn duurdere broer, de GT 3 – de Running Force Index en Training Load.

De Running Force Index geeft je een beoordeling van je algehele hardloopprestaties en plaatst je in een specifieke categorie. Training Load is een maat voor de vermoeidheid van uw lichaam, die direct van invloed is op uw hersteltijd.

In mijn tests plaatste de Fit 2 me ergens in het midden (gemiddeld) als het ging om mijn prestaties, en dat is ongeveer waar ik mezelf ook zie. De trainingsbelasting lijkt toe te nemen naarmate je meer oefent, en zelfs na een run van 5 km zei het horloge me dat ik twee dagen moest rusten, waar ik het niet helemaal mee eens ben, omdat ik me zelfs na een rustdag klaar voelde.

Oproepkwaliteit

Een andere grote upgrade komt in de vorm van een luidspreker, die kan worden gebruikt in combinatie met de ingebouwde microfoon om oproepen te beantwoorden en rechtstreeks te praten via de Huawei Watch Fit 2. Aangezien er geen simkaart aan boord is, werken de oproepen via de Bluetooth-verbinding tussen het horloge en uw telefoon. De gesprekskwaliteit was erg goed – ik kon de persoon aan de andere kant luid en duidelijk horen, en hetzelfde geldt voor hen die me horen, zelfs als er achtergrondgeluid om me heen was.

Even terzijde, dezelfde luidspreker is handig tijdens het sporten, omdat het audiosignalen mogelijk maakt die u tijdens uw oefening begeleiden.

Software hindernissen

Er is echter een vervelend aspect van de software van de Huawei Watch Fit 2, en dat is hoe langzaam het wordt bijgewerkt. Wat nog erger is, is dat je de Huawei Health-app open moet houden tijdens het hele proces van het overbrengen van de update naar het horloge en de pagina in de app niet kunt verlaten totdat het klaar is, anders stopt het en moet je het helemaal opnieuw doen .

Mijn advies zou zijn om je scherminstellingen zo aan te passen dat hij helemaal niet in slaap valt, want zelfs dat zou de overdracht onderbreken. Dan kun je het weer terugdraaien. Nou ja, tenzij je je telefoon constant wilt wekken tijdens de overdracht.

Tik om over te zetten en sluiter op afstand

Met Tik om over te zetten kun je een foto direct overzetten om als wijzerplaat te gebruiken, met het kleine voorbehoud dat je een Huawei-telefoon nodig hebt.

De sluiter op afstand doet wat de naam doet vermoeden: je kunt de Fit 2 gebruiken om een ​​foto te maken met je Huawei-telefoon.

Spraakassistent en snelle antwoorden

De Huawei Watch Fit 2 wordt ook geleverd met de eigen spraakassistent van het bedrijf, evenals de mogelijkheid om snelle antwoorden te verzenden wanneer u een sms-bericht ontvangt. Beide functies zijn echter alleen beschikbaar wanneer de Watch Fit 2 is gekoppeld aan een Huawei-telefoon.

Huawei Watch Fit 2 batterij en opladen

De levensduur van de batterij en het opladen van de Huawei Watch Fit 2 zijn helemaal niet veranderd ten opzichte van de vorige generatie. Huawei beweert dat het horloge tot 10 dagen meegaat bij matig gebruik en 7 dagen bij intensief gebruik, en in mijn ervaring belandde ik ergens tussenin.

Qua opladen kun je de Fit 2 in ongeveer 2 uur van nul tot maximaal procent opladen via dezelfde magnetische oplader die bij de laatste generatie werd geleverd.

Huawei Watch Fit 2 opslag en prestaties

De Huawei Watch Fit 2 wordt geleverd met 4 GB aan opslagruimte aan boord, die kan worden gevuld met muziekbestanden, foto’s en meer van de vele wijzerplaten die u in de winkel kunt downloaden. Wat de prestaties betreft, is de Fit 2 soepel, zonder enige tekenen van stotteren tijdens de animaties. Een klacht die ik heb, is dat het soms een extra moment duurt wanneer ik van de linkerrand naar rechts veeg om terug te gaan, hoewel ik niet zeker weet of ik slordig was met de veegbeweging of dat het horloge traag was.

Ten slotte moest ik zo nu en dan een paar keer met mijn pols zwaaien totdat de functie om wakker te worden werkt. Geen dealbreaker, maar het was af en toe vervelend.

Huawei Watch Fit 2 Audiokwaliteit en haptiek

De nieuwe speaker op de Fit 2 produceert een verrassend luid en helder geluid. Zo erg zelfs dat ik het tijdens mijn runs eigenlijk moest afwijzen, omdat ik me angstig voelde over de mensen die de vriendelijke heer via mijn pols tegen me hoorden praten.

Haptiek daarentegen is op zijn best middelmatig. Ze zijn sterk en zullen zeker het werk doen voor aanwijzingen tijdens het sporten of om je ‘s ochtends wakker te maken, maar voelen verre van strak en precies aan.

Huawei Watch Fit 2-concurrenten

Een mogelijk alternatief voor de Huawei Watch Fit 2 is de Fitbit Versa 3. Fitbit-sporthorloges en -banden staan ​​bekend om hun geweldige slaapregistratie, dus als die functie belangrijk voor je is, kan dit een haalbare optie zijn boven de Fit 2.

Een andere optie die je hebt, is de Amazfit GTR 3 Pro, die wordt geleverd met een cirkelvormig ontwerp – in vergelijking met een vierkant ontwerp – en een fysieke kroon voor eenvoudigere navigatie. Het is een mooi horloge zonder een premium prijskaartje.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de GTR 3 Pro werkt met de stemassistent van Amazon, Alexa, en dat je geen specifieke telefoon nodig hebt om hem te gebruiken.

Huawei Watch Fit 2 Samenvatting en eindoordeel

Huawei heeft zijn spel echt opgevoerd met de Watch Fit 2 en ik zou zeggen dat het het met succes heeft geüpgraded tot een levensvatbare en waardevolle budget-smartwatch. Je hebt een solide basis van fitness- en gezondheidstrackers, maar daarbovenop krijg je ook praktische functies zoals bellen via Bluetooth en meldingen op je pols.

Aan de andere kant is het een beetje teleurstellend dat je een Huawei-telefoon moet hebben om enkele van de slimme functies zoals de stemassistent of snelantwoordberichten te gebruiken.

Hier is het ding, er zijn hier drie scenario’s:

 1. Als je een Huawei-telefoon hebt en niet te veel geld wilt uitgeven aan een smartwatch/bandje, dan is de Huawei Watch Fit 2 perfect voor jou.
 2. Als je geen Huawei-telefoon hebt, maar je vindt het niet erg om enkele slimme functies te verliezen, dan is de Fit 2 nog steeds een geweldige optie om te overwegen. Hoewel, misschien wil je ook naar enkele van de alternatieven kijken.
 3. Als een van de genoemde slimme functies die zijn vergrendeld voor niet-Huawei-telefoons belangrijk voor je zijn, dan is de Fit 2 waarschijnlijk niet iets voor jou.

About the author

admin

Leave a Comment