Reviews

Huawei Mate Xs 2: Bewijst Huawei’s Galaxy Fold-killer dat Samsung opvouwbare dingen verkeerd doet?

Written by admin

Het was 2019 toen Huawei-telefoons konden nog steeds native Google-apps uitvoeren. Nogmaals, terug in 2019, samen met Samsung, de twee grootste fabrikanten van Android-telefoons (toen) begonnen een revolutie waar nog jaren over zou worden gesproken.

De Huawei Mate X en Galaxy Fold werden in februari aangekondigd en kwamen uiteindelijk in de schappen, met een zee van ambitie en een groot aantal onvolkomenheden. Het waren allesbehalve afgewerkte producten die waarschijnlijk niet hadden moeten worden uitgebracht, maar waar ik me op wil concentreren, is hun potentieel. De Mate X en Galaxy Fold markeerden het begin van de opvouwbare telefoonrace, en deze vertraagt ​​niet!

Zoals u wellicht weet, hebben de opvolgers van de Galaxy Fold 2020 en 2021 van Samsung besloten een lineair upgradepatroon te volgen met enkele voor de hand liggende veranderingen die er vanaf het begin hadden moeten zijn (Galaxy Z Fold 2), of enkele gewaardeerde maar toch incrementele verbeteringen (Galaxy Z Fold 3). En ondanks dat het een enorme upgrade is ten opzichte van de originele Galaxy Fold (de lat lag niet hoog), wordt de Galaxy Z Fold 3 van Samsung nog steeds geconfronteerd met uitdagingen die de opvouwbare telefoons van het bedrijf vanaf de eerste dag hinderden…

 • De Fold 3 is nog steeds onhandig gevormd als hij gesloten is
 • Het heeft nog steeds de meest prominente vouw en opening die we ooit op een opvouwbare hebben gezien
 • Het is nog steeds zwaarder, omvangrijker en minder geschikt op sommige belangrijke gebieden in vergelijking met een platte telefoon

Ondertussen, hoewel de Chinese opvouwbare mededinger zichtbaar geschokt was door het (voortdurende) Amerikaanse handelsembargo dat de stroom van Google-apps van het bedrijf en toegang tot belangrijke hardwarecomponenten afsneed, Huawei … volhardde.In feite, te midden van het handelsverbod, trok het bedrijf uit Shenzhen een technisch wonderen werd de eerste telefoonfabrikant die Samsung en/of Apple overtrof en ‘s werelds grootste telefoonfabrikant werd – een voorsprong die Huawei in 2020 slechts een paar maanden had.

Ondanks de moeilijke tijden bleef Huawei’s overtreffende, ambitieuze en innovatiegedreven bedrijfscultuur intact, en de Huawei Mate Xs 2 is hier om het bewijs te leveren. Wat overblijft is om te zien of vooruitstrevend denken en indrukwekkende techniek voldoende zijn om het westerse publiek ervan te overtuigen dat naar buiten vouwende telefoons zonder Google-apps de juiste keuze zijn.

Simpele taak! Hoezo?

Mate Xs 2: Huawei gaat terug naar zijn opvouwbare roots; werpt schaduw op Samsung’s dikke Fold 3 en Apple’s conservatieve iPhone 13Ik heb de 20 minuten durende Mate Xs 2-presentatie doorgenomen, gegeven door ondergetekende, Richard Yu (in vloeiend Mandarijn), zodat u dat niet hoeft te doen. Graag gedaan! Ik neem een ​​standbeeld aan de oostkust.

Hoe dan ook … Wat ik wilde proberen te begrijpen, was hoe Huawei precies van plan is te concurreren met Galaxy Z Fold 3, Oppo Find N, Vivo X Fold en Honor Magic V, of met andere woorden, innerlijke opvouwbare telefoons . En dankzij mijn Google Pixel 6 Pro, die enigszins vloeiend Chinees spreekt vanwege zijn vermogen om gesprekken en tekst te vertalen, denk ik dat ik erin geslaagd ben om de essentie ervan te begrijpen!

Huawei echt gelooft in het naar buiten vouwende ontwerp, en als we kijken naar wat het bedrijf hier heeft weten te bereiken, is het moeilijk om ruzie te maken met het eindresultaat. In ware Huawei-geest waren er tijdens de presentatie een heleboel Galaxy- en iPhone-vergelijkingen, die er natuurlijk op gericht waren Huawei in een positief daglicht te stellen.

Maar laten we eens kijken of Richard Yu & Co iets hebben om over op te scheppen…

Huawei Mate Xs 2: Zo licht als een iPhone en met een grotere batterij dan de Galaxy – is dit de meest “normale” opvouwbare tot nu toe?Huawei’s Mate Xs 2 vestigt een aantal opvouwbare telefoonrecords die bewijzen dat de naar buiten vouwbare vormfactor niet over het hoofd mag worden gezien door concurrerende bedrijven. Als iemand die veel tijd actief bezig is geweest met het gebruik van de Galaxy Z Fold 3, is het eerste dat opvalt aan het specificatieblad van de Mate hoeveel lichter de Mate Xs 2 is vergeleken met de opvouwbare of andere opvouwbare telefoon van Samsung op de markt:

 • Huawei Mate Xs (255g of 257g voor 12/512GB versie)
 • Galaxy Z Fold 3 (271g)
 • Oppo Find N (275g)
 • Eer Magic V (293g)
 • Huawei Mate X2 (295g)
 • Vivo X-vouw (311g)

Ik heb het vaak gedaan, maar ik zal niet moe worden van het herhalen van dat telefoongewicht zakenen het maakt een veel groter verschil voor de gebruikerservaring dan je zou denken.

In tegenstelling tot laptops of grote tablets waar een verschil van 10, 20 of zelfs 50 gram waarschijnlijk onopgemerkt blijft, kan voor een apparaat dat je in één hand houdt, zelfs 5 gram een ​​verschil maken. Maar de Honor Mate Xs 2 heeft hier echt iets bereikt dat ieders verwachtingen overtreft… De Mate Xs 2 is:

 • 16 g of 6,2% lichter dan de Galaxy Z Fold 3
 • 20 g of 7,8% lichter dan de echt kleine Oppo Find N
 • 38 g of 14,9% lichter dan de veel omvangrijkere Honor Magic V
 • 40 g of 15,6% lichter dan de Mate X2 – Huawei’s eigen innerlijke vouw
 • 56 g of 21,9% lichter dan de Vivo X Fold, die zwaarder is dan een iPad mini 6 “

Maar hier komt nog een kicker…

De Huawei Mate Xs 2 loopt qua gewicht zo ver voor op de concurrentie dat we hem moeten vergelijken met “normale” vlaggenschiptelefoons om precies te begrijpen hoe licht hij is voor wat het is.

En als we dat doen, ontdekken we dat de Mate Xs 2 slechts ongeveer 15 gram zwaarder is dan een iPhone 13 Pro Max en eigenlijk lichter dan het grootste vlaggenschip van Apple als deze in een hoesje zit! Wat?!

 • Huawei Mate Xs 2 = 255g/257g
 • iPhone 13 Pro Max in een standaard hoesje ≈ 265g

Eerlijk gezegd, opvouwbaar terzijde, betekent dit duidelijk dat Apple dringend het gewicht van hun vlaggenschiptelefoons moet verminderen, maar tegelijkertijd vertelt het ons hoe ver Huawei is gekomen, en dat is… heel ver. De originele Huawei Mate X woog maar liefst 300 gram. Ja.

Mate Xs 2-batterijformaat: is Huawei’s 2022 opvouwbaar een technisch wonder?

Maar als de opvouwbare 2022 van Huawei de lichtste op de markt is en lichter dan een iPhone 13 Pro Max in een hoesje, dan moet hij toch een kleine batterij hebben? Nou, eigenlijk… Integendeel!

 • Huawei Mate Xs 2 – 4880 mAh batterij (12/512GB versie) of 4600 mAh voor de standaard versie
 • Honor Magic V – 4750 mAh batterij
 • Vivo X Fold – 4600 mAh batterij
 • Huawei Mate X2 – 4500 mAh batterij
 • Oppo Find N – 4500 mAh batterij
 • Galaxy Z Fold 3 – 4400 mAh batterij

Om te beginnen is het misschien een primeur voor twee apparaten die dezelfde afmetingen delen, maar… Jij doet jou, Huawei. , het inpakken van een bijna 5000 mAh-cel in een opvouwbaar apparaat dat slechts 11 mm dik is wanneer het gesloten is en 5,4 mm wanneer het uitgevouwen is, is ronduit ongelooflijk. Vergeet niet dat de Mate Xs 2 ook opmerkelijk lichter is dan alle bovengenoemde telefoons.

Natuurlijk zullen we moeten wachten op onze review-eenheid en verdere tests om te bepalen of de grotere batterij zo baanbrekend zal zijn als het lijkt.

De Huawei Mate Xs is misschien wel de meest “normale” opvouwbare telefoon die we ooit hebben gezienNatuurlijk, het gewicht en de batterijmagie die Huawei heeft weten te behalen, zijn inderdaad de meest indrukwekkende kenmerken van de nieuwe Mate Xs 2.

Dit bedrijf belooft echter ook dat het scharniermechanisme van het apparaat deze keer steviger is, dankzij de lagen titaniumlegering die onder het scherm zitten. Verder zou het scharnier verbeterd en strakker zijn dan voorheen, wat een zeer welkome upgrade zou zijn. Vroege hands-on recensies door Chinese media lijken dat goed te keuren.

Maar uiteindelijk wil ik nog op iets anders wijzen…

Als we alle technische details vergeten (die erg indrukwekkend zijn), geloof ik dat het doel van Huawei was om de meest “normale” opvouwbare telefoon te maken die niet aanvoelt als een afstandsbediening wanneer deze is gesloten of een slechte tablet wanneer deze wordt geopend. En… het lijkt alsof ze het hebben gedaan!

Ja, ik geloof dat Huawei’s buitenste opvouwbare ontwerp de juiste keuze is (voor de goede orde, ik heb dat altijd geloofd), en vanaf nu is dit het enige ontwerp waarmee een opvouwbare telefoon zo dicht mogelijk bij een standaardtelefoon kan aanvoelen, wat is cruciaal voor de gebruikerservaring.

Afgezien daarvan (en als we terug willen naar de technische details), brengt het buitenste opvouwbare ontwerp van de Mate Xs 2 nog een hele reeks verbeteringen ten opzichte van binnenste opvouwbare telefoons:

 • Er is geen camerabobbel, wat betekent dat de telefoon niet schommelt als hij op een tafel wordt geplaatst
 • U kunt de primaire camera’s op de telefoon gebruiken zonder deze in tabletvorm te hoeven houden
 • De Kindle-achtige greep aan de rechterkant van de Mate Xs 2 maakt de telefoon gemakkelijk met één hand vast te houden wanneer deze is uitgevouwen, vooral gezien het lichte gewicht
 • Je kunt het achterste gedeelte van het scherm gebruiken als zoeker voor de persoon van wie je een foto maakt als de telefoon is gesloten, wat niet mogelijk is met een naar binnen opvouwbare telefoon
 • Je hebt hetzelfde scherm, of de telefoon nu is opgevouwen of uitgevouwen, waardoor je nooit hoeft te kiezen tussen twee verschillende schermen (qua gevoel of soms zelfs technische mogelijkheden)
Bovendien heeft Huawei de kreukels bijna geëlimineerd en beloofd dat de Mate Xs 2 de opvouwbare telefoon is met het platste scherm in de branche – een bewering waar ik het misschien mee eens moet zijn, afgaande op de vroege vergelijkingen die ik online ben tegengekomen.

De Mate Xs 2 beschikt ook over twee van de uitstekende vlaggenschipcamera’s van de Huawei P50 Pro: de 50 MP primaire sensor (zonder OIS) en dezelfde 13 MP ultragroothoeklens. De derde lens aan boord is een 3x optische zoomlens, die overeenkomt met telefoons zoals de iPhone 13 Pro en Galaxy S22. Als we Huawei’s erfenis van ongelooflijke smartphonecamera’s kennen, is het veilig om aan te nemen dat deze uitstekende prestaties zal leveren.

De Huawei Mate Xs 2 zal niet zo duur zijn als verwacht… zelfs niet in de buurt

De kers op de taart is dat de Mate Xs 2 slechts $ 1.500 kost! Natuurlijk, als je naar China reist om er een te krijgen…

We verwachten dat de Mate Xs 2 op andere markten te koop zal zijn, maar op dit moment weten we niet precies wanneer dit zal gebeuren. Volgens sommige van mijn bronnen zal de wereldwijde versie van het apparaat echter waarschijnlijk ongeveer $ 1800 kosten, wat niet betaalbaar is, maar ook niet echt boven mijn verwachtingen ligt, aangezien alleen het scherm op de Mate Xs 2 ongeveer $ 500.

In feite is dit een enorm prijsverschil in vergelijking met de vorige opvouwbare telefoons van Huawei, die de $ 3.000 naderden, en een teken dat Huawei echt gelooft in deze vormfactor en wil dat meer mensen het zo snel mogelijk in handen krijgen.

Uiteindelijk: zou je een Huawei Mate Xs 2 kopen als er Google-apps op draaiden?

Ondanks dat het eruitziet als het beste opvouwbare apparaat dat het daglicht heeft gezien, zijn er twee uitdagingen voor de Mate Xs 2. Gelukkig heeft Huawei hard gewerkt en geprobeerd beide aan te pakken, of ze in ieder geval minder een probleem te maken. Ik doel natuurlijk op:

 • Duurzaamheid
 • Gebrek aan Google-apps

Ten eerste belooft het bedrijf dat de Mate Xs 2 duurzamer is dan de Mate Xs dankzij het gebruik van een titaniumlegeringslaag die onder het scherm zit. Het bedrijf biedt ook een interessant hoesje in de doos dat is ontworpen om op de Mate Xs 2 te blijven wanneer de telefoon is opgevouwen maar ook uitgevouwen. Onnodig te zeggen dat dit de kans op het breken van het scherm van de telefoon aanzienlijk verkleint, omdat deze niet altijd wordt blootgesteld.

Wat Google-apps betreft, kunnen Huawei-telefoons die nog steeds niet gebruiken, en tot de grootste teleurstelling van alle tech-enthousiastelingen, lijkt het erop dat dit niet snel zal veranderen. Huawei heeft echter goed werk geleverd door de crisis te verzachten door niet-Google-apps naar zijn telefoons te brengen via de AppGallery – Huawei’s eigen app store of Petal Search, waarmee je apps van internet kunt installeren.

Instagram, Facebook, Messenger, WhatsApp, Spotify en zelfs enkele reguliere games zoals Asphalt 9 en PUBG zijn allemaal beschikbaar op Huawei-telefoons, inclusief de Mate Xs 2. En natuurlijk kun je Google-services gebruiken via de browser zoals je zou doen op jouw laptop. Natuurlijk is het niet ideaal om YouTube of Google Maps als apps te hebben, maar het is ook niet alsof je er geen toegang toe hebt helemaal nietvoor het geval u besluit te investeren in een Huawei-apparaat.

Dus, alsjeblieft… laat het me weten! Zou je een Huawei Mate Xs 2 kopen als hij Google-apps zou draaien en als hij net zo geprijsd was als een Galaxy Z Fold 4? Omdat ik het antwoord op deze vraag voor mezelf weet…

About the author

admin

Leave a Comment