Reviews

Hands-on Canon EOS R10 review: geen wonder?

Written by admin

Je wacht jaren op een betaalbare Canon RF-mount camera, en dan komen er twee tegelijk. De Canon EOS R10 is, net als de Canon EOS R7 die tegelijkertijd was, een APS-C spiegelloze camera die moderne slimmigheden naar een bekende sensor brengt. Maar deze keer komt de indrukwekkende lijst met functies met een nog verleidelijker prijskaartje.

Canon zegt dat de EOS R10 de evolutie is van zijn dubbelcijferige DSLR’s zoals de Canon EOS 90D en 80D, camera’s die vaste favorieten werden onder mensen die hun familie, vakanties en dagelijks leven wilden vastleggen met een smartphone-bestormende kwaliteit. Het probleem is dat smartphones sindsdien een beetje beter zijn geworden, dus wat heeft de EOS R10 gedaan om zichzelf relevant te maken in een tijdperk waarin ‘instap’-camera’s grotendeels zijn uitgestorven?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De meest indrukwekkende trucs van de 24,2 MP camera worden ontgrendeld door Canon’s Digic X-processor, die de EOS R10 zegent met de nieuwste autofocustechnologie en indrukwekkende burst-opnamesnelheden voor zijn prijskaartje. Je krijgt Dual Pixel CMOS AF II en 15 fps continu-opnamen (zij het met een stevige rem die wordt toegepast door de buffer van de EOS R10), waardoor deze camera ideaal is voor het vastleggen van het winnende doelpunt van de familiehond in de tuinwaterpolo.

About the author

admin

Leave a Comment