Reviews

Google brengt handige Password Manager-snelkoppeling op het startscherm voor Android met nieuwe update

Written by admin

U weet misschien dat in Android en Chrome, Google heeft een behoorlijk aardige service die uw wachtwoorden opslaat en synchroniseert met uw Google-account. Het helpt om uw inloggegevens voor uw favoriete websites, apps en services nooit te vergeten.

En daarbovenop heeft het beveiligingsfuncties zoals de mogelijkheid om een ​​uniek wachtwoord te genereren voor elk account dat je op een website gebruikt. Ja, dat helpt ook om af te kicken van de gewoonte om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken (we maken ons daar allemaal schuldig aan, tenminste in een bepaalde periode van ons leven).

Nu brengt Google een snelkoppeling naar Google Password Manager die u op het startscherm van uw Android-telefoon of -tablet kunt plaatsen, voor een nog eenvoudigere en toegankelijkere ervaring met de wachtwoordservice (via 9to5Google).

Google Password Manager krijgt een snelkoppeling op het startscherm voor Android

Password Manager fungeert als een service voor automatisch aanvullen en is gemakkelijk toegankelijk via internet (de optie Automatisch aanvullen in de Chrome-instellingen). Vóór deze update waren de zaken echter een beetje anders als u toegang wilde krijgen tot de service op Android.

Welnu, er is een applet voor Password Manager voor Android en deze wordt geleverd door Google Play Services. De applet is merkbaar handiger dan het gebruik van de webversie voor Android, omdat je biometrie (zoals een vingerafdrukscan) kunt gebruiken om je opgeslagen wachtwoorden te beschermen. Op internet moet u uw Google-account invoeren, dus het is wat omslachtiger.

U kunt toegang krijgen tot de Android-versie van Password Manager door naar Instellingen van uw Android-telefoon > Privacy > Autofill-service van Google > Wachtwoorden te gaan.

En nu, met de nieuwste Google Play-systeemupdate, krijgt u een nog eenvoudigere manier om Password Manager op uw Android-apparaat te gebruiken: hiermee kunt u een snelkoppeling op uw startscherm maken.

Hier is hoe dat te doen. Controleer eerst of Google Play-services up-to-date zijn op uw apparaat: versie 22.18 of nieuwer is waar u deze nieuwe functie krijgt. U kunt dit bezoeken directe link naar de Play Store hierwaar de versie die u momenteel op uw telefoon heeft, wordt weergegeven.

Nadat u Google Play-services op uw telefoon heeft bijgewerkt, gaat u naar Wachtwoordbeheer (opnieuw zoals hierboven vermeld: Instellingen > Privacy > Service automatisch aanvullen van Google > Wachtwoorden) en tikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek. Daar wordt u begroet door een zeer nuttige optie “Snelkoppeling toevoegen aan uw startscherm”. Tik erop en je krijgt een menu met de snelkoppeling die je naar elke gewenste plek op je startscherm kunt slepen en positioneren.

En dat is het! U hebt dan op elk moment vanaf uw startscherm toegang tot Google’s Password Manager op Android.

About the author

admin

Leave a Comment