Reviews

Galaxy Z Fold 4: Het is een telefoon, een tablet, een pc! (Mijn droom Android-krachtpatser komt uit)

Written by admin

En ik bedoel een telefoon die eruitziet als een goudklompje. Ik zal eerlijk zijn, mijn enige echte probleem met eerdere Z Fold-telefoons was hun stevige vorm en zwaar gewicht.

Klaag me niet, maar ik draag af en toe een skinny jeans, en een Z-vouw in een zak passen, of erger nog – proberen om hem uit je zak te trekken terwijl je zit – was nogal een onverwachte uitdaging.

Maar goed nieuws – volgens de gerenommeerde leaker Ice Universe, de aanstaande Z Fold 4 wordt iets lichter, mogelijk rond de 263 gram. Nu is dat nog steeds zwaarder dan andere telefoons, maar het komt dichter bij normale slab-telefoons. De iPhone 13 Pro Max is bijvoorbeeld 240 gram.

Niet alleen dat, maar we hebben redenen om aan te nemen dat de Z Fold 4 pakt een nieuw, slanker scharnier in, dat het niet alleen mogelijk slanker zal maken, maar wanneer het gesloten is, zal het compacter aanvoelen. Dat komt omdat we tot nu toe een nogal omvangrijk scharnier hadden aan de linkerkant van het buitenste scherm. Maar wat als Samsung een dunner scharnier ontwerpt? Nou, blijkbaar is dat het geval!

Dus wat kun je doen met de Z Fold 4 als hij zo is gesloten? Nou, alles wat je kunt met een generieke plaktelefoon. Controleer je meldingen, reageer op berichten, schrijf berichten, negeer berichten van je ex, scroll door Instagram om te zien wat ze toch van plan zijn – al die goede, raar specifieke, saaie dingen.

Maar goed, we hoeven geen genoegen te nemen met deze onspectaculaire “normale telefoon” -ervaring! Dus laten we…

Vouw het uit – het is nu een tablet met een breder scherm voor gamen, surfen op het web, werken…

Ja, hoewel de vorige Z Folds nogal vierkant waren, dus een beetje flauw voor zowel browsen op sociale media als het bekijken van video’s, wijzen alle tekenen erop dat de Galaxy Z Fold 4 een breder scherm heeft! Zowel het kleine buitenste scherm als het binnenste opvouwbare zijn een update van de beeldverhouding krijgen, in feite. Het is geen enorme schermverandering, maar toch een welkome, bekijk het eens: Oké, dus nu je Z Fold 4 is uitgevouwen als een boek, en je staart naar deze iets bredere, prachtige, AMOLED, high-refresh tariefweergave, de mogelijkheden zijn eindeloos! Wat zou je doen met deze tablet, die 5 seconden geleden nog maar een goudklompje in je zak was? Nou, laat me je vertellen wat ik zou doen.

Gamen wordt groter dan een telefoon, maar comfortabeler dan een tablet, en dit is waarom

Dus mobiel gamen… Nou, ik heb geruime tijd met de vorige Z Folds doorgebracht om te weten dat de meeste mobiele gamers zich misschien niet realiseren – ja, spelen op je kleine telefoon zet je in het nadeel ten opzichte van tabletgames die zien wat er aan de hand is duidelijker. Maar als je zelf een tablet-gamer bent, weet je dat het geen epische ervaring is om de brede, zware plaat van glas en metaal gedurende lange tijd vast te houden en je duimen te strekken om op de aanraakbedieningen op het scherm te drukken.

Hier is de deal: de Galaxy Z Fold is het beste apparaat voor mobiel gamen, precies vanwege het vierkante scherm en de lichtere constructie (dan zelfs een kleine tablet).

Het is comfortabeler om langdurig vast te houden dan een tablet in liggende stand, en het is veel gemakkelijker om alle aanraakbedieningen met uw duimen te bereiken.

Ik herinner me levendig dat ik Asphalt 9 op de Z Fold 3 speelde en het fantastisch had – met de dubbele stereoluidsprekers van de Z Fold die geweldige deuntjes om me heen blazen, het prachtige AMOLED-scherm dat de toch al indrukwekkende graphics van de game nog mooier maakt, en ja – het was zeer comfortabel om spel voor lange tijd.

Dus, gamers, zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de Z Fold als een productiviteitsapparaat – slaap er niet een nachtje over als een perfecte mobiele gaming-gadget. Ik weet dat ik dat niet zal doen. Oh, ik kijk er erg naar uit om binnenkort Final Fantasy VIII Remastered op de Galaxy Z Fold 4 te spelen.

Beleef een van mijn favoriete kindergames uit de late jaren 90 opnieuw op dit hypermoderne technologische wonder uit 2022, dat we eigenlijk beledigen door ‘een telefoon’ te noemen, terwijl het veel meer is dan dat. Over “meer dan dat” gesproken…

Nog betere multitasking-functies dan de al uitstekende die we hebben!

Surfen op het web op een Z Fold was naar mijn mening altijd een fantastische ervaring. Natuurlijk is het scherm niet zo groot als op een gemiddelde tablet, maar zoals ik eerder al zei, is het veel beter beheersbaar en ziet het er goed uit.

Maar wat als je een maniak bent die twee dingen tegelijk op zijn telefoon wil doen? Of misschien zelfs drie? Of – en ik weet dat het belachelijk is – vier of meer?

Nou, ik ben een van die psychopaten die graag video’s bekijkt terwijl ze door sociale media of internet scrollen, misschien twee of meer verschillende winkels tegelijk doorbladeren, kiezen waar ze mijn volgende Bluetooth-luidspreker willen kopen.

Reageren op berichten terwijl ik naar video’s kijk, is ook een veelvoorkomend scenario waarin ik me bevind, en ik vind het niet leuk om te moeten schakelen tussen de video-app en Instagram om het een of het ander te doen.

Wat is dit, begin jaren 2000? Multitasken is iets van nu. En op de Galaxy Z Fold 4 wordt het next-level.

Op eerdere Z Folds konden we dus al drie apps tegelijk in een gesplitste weergave draaien. Je zou zelfs meer apps in vensters kunnen uitvoeren als je gewoon van chaos houdt. Samsung was inderdaad genereus met de coole krachtige gebruikersfuncties.

Maar er komt meer – een “vegen voor gesplitst scherm”-functie voor nog snellere en intuïtievere multitasking, en misschien zelfs een bijgewerkte manier om te schakelen tussen uw geopende apps?

iPadOS 16 krijgt Stage Manager, waardoor het bijna Mac-achtige multitasking-mogelijkheden krijgt, met een vast dock voor snel schakelen tussen apps en apps met vensters. En als fan van vaste docks zou ik graag iets soortgelijks zien op de Z Fold 4.

Twee nieuwe S Pen-stylussen komen eraan …

Hier is nog een scenario: u voert een videogesprek op de ene helft van het scherm, terwijl uw notities-app op de andere helft is geopend. De neef van de vriendin van je beste vriend geeft je tips over hoe je snel online geld kunt verdienen, en aangezien je slecht bent in het afwijzen van mensen, wil je doen alsof je al deze “waardevolle informatie” opschrijft.

Maar wat, je gaat in je notities-app schrijven met een aanraaktoetsenbord, zoals een pleb? Een aanraaktoetsenbord dat de helft van alles op het scherm dekt?

Nee, voor je Z Fold 4 heb je niet één, maar naar verluidt twee S Pen-stylussen om uit te kiezen, zodat je je aantekeningen kunt maken als een baas!

Dat zouden de S Pen Fold Edition en S Pen Pro zijn, die waarschijnlijk een update krijgen wanneer de Z Fold 4 rond rolt. En hoewel ik graag zou zeggen dat de Z Fold 4 eindelijk een slot voor een S Pen zal hebben, zoals sommige dubieuze leken hebben gesuggereerd, betwijfel ik dat ten zeerste. Samsung worstelt al om deze opvouwbare dunner en lichter te maken, en een stylussleuf lijkt ons gewoon geen realistische verwachting. Toch zijn er S Pen-hoesjes voor Z Folds, voor degenen die ze willen.

Dus wat is het verschil tussen een S Pen Fold-editie en een S Pen Pro? Welnu, een is eigenlijk zoals de gratis S Pen die je krijgt bij je middenklasse Samsung-tablet – geen Bluetooth, geen luchtbewegingen en mooie functies zoals dat – gewoon een eenvoudige, maar betrouwbare stylus.

De S Pen Pro is net als de Bluetooth-stylussen die we gebruikten met Galaxy Note-telefoons – hij ondersteunt luchtbewegingen, waarbij je onzichtbare symbolen in de lucht tekent alsof het een toverstaf uit een Harry Potter-film is, en je Z Fold zou doe iets cools als reactie, zoals een app openen. Eerlijk gezegd heb je het niet nodig – tenzij Samsung er iets coolers voor bedenkt – want nu is het gewoon een duurdere stylus die je moet opladen.

Dus koop gewoon de S Pen Fold-editie, een mooie hoes voor je Z Fold 4 met een S Pen-sleuf erin, en wieg die baby als de multitasking-zakenman die je bent (of kunt voelen), ik weet dat ik van plan ben om gewoon Dat.

Samsung DeX is een geweldige deal – je Z Fold transformeert opnieuw, dit keer in een pc!

Heb je gehoord van de Google Pixel Fold, of hoe de naam ook zou zijn (of zal zijn)? Welnu, naar verluidt heeft Google zijn eerste opvouwbare telefoon geannuleerd, of in ieder geval opnieuw uitgesteld, omdat het niet goed genoeg was om te concurreren met Samsung’s Z Fold-serie.

En waarom? Juist omdat de Galaxy Z Fold niet zomaar een telefoon is die zich kan ontvouwen tot een tablet, en dat is alles – maar Samsung heeft hem zoveel geweldige functies gegeven, waar we het net over hadden. Maar er is er nog een die naar mijn mening altijd de show steelt, en andere bedrijven hebben het moeilijk om mee te concurreren – en ja, het is Samsung DeX …

Dus wat is Samsung DeX op de Galaxy Z Fold 4? We haalden hem uit onze zak en gebruikten hem als telefoon. Daarna vouwden we het open en gebruikten het als een zeer, zeer krachtige en multitasking-compatibele tablet. Nu kunnen we de Z Fold 4 aansluiten op een extern beeldscherm, DeX inschakelen en gebruiken als een volwaardige Chromebook-pc.

Met een druk op de knop transformeert Samsung DeX de volledige Android-interface van deze vertrouwde telefoon en tablet-achtige interface, met je startscherm en app-pictogrammen, in een pc-achtige desktop. Je krijgt een taakbalk met een Windows-achtig Start-menu en snelle instellingen, je Android-apps beginnen te openen in vensters waarvan je het formaat kunt wijzigen en verplaatsen, zelfs aan randen vastklikken! Samsung heeft aan alles gedacht.

En dit, kinderen, is waar Samsung uitblinkt als het gaat om Android-apparaten. Al deze geweldige functies waarvan je misschien nog niet eens wist. En het soort geavanceerde, gedurfde hardware die we op de Z Fold zien…

Ik weet dat dit allemaal een niche is, maar dat is de hele deal van de Z Fold, het is een niche, ultraveelzijdig apparaat dat meer kan dan welke andere telefoon dan ook. Het is voor legitieme krachtige gebruikers en tech-enthousiastelingen die op het scherpst van de snede willen zijn en klaar zijn om wat munten te laten vallen voor dit voorrecht.

Dus zal de Z Fold 4 duur zijn, vermoedelijk rond de $ 1.800? Zeker weten. Is het deze prijs waard? Nou, hoe graag ik ook zou willen geloven dat Samsung het zal verlagen, het antwoord is ja. Naar mijn mening is het de prijs veel meer waard dan een vlaggenschip-smartphone of zelfs meer, een vlaggenschip-tablet, die ook veel meer dan duizend dollar kan kosten. Omdat je een waanzinnige hoeveelheid waarde krijgt, terwijl je op het scherpst van de snede leeft en geniet van het voorrecht om een ​​van de weinigen te zijn! Dus ik ben erg enthousiast over de Z Fold 4. En jij?

Word enthousiast voor het Zwitserse zakmes van telefoons!

Houd ons in de gaten voor onze Galaxy Z Fold 4 review, en laat ons weten of je enthousiast bent over deze telefoon, en vertel ons wat je ermee zou doen als je hem had? Zijn er gekke en leuke scenario’s die je zou doorstaan? Heb je wilde ideeën over hoe je zou profiteren van het opvouwbare ontwerp, het grote scherm en de gekke functies?

About the author

admin

Leave a Comment