Reviews

De iPhone verliest zijn grootste voorsprong op Android, wat gaat Apple nu doen?

Written by admin

Een van mijn favoriete dingen over de iPhone is eigenlijk hoe controversieel het is. Aan de ene kant hebben we mensen die vinden dat het niet zo populair zou moeten zijn, met een goede reden… En aan de andere kant hebben we mensen die van de iPhone houden… ook met een goede reden.

Maar of we het nu eens of oneens zijn over de meeste aspecten van de iPhone, er is één gebied waar het al vele jaren een onbetwiste kampioen is – en dat zijn prestaties.

Eind vorig jaar de A15 Bionic-chip in de toen nieuwe De prestaties van de iPhone 13-serie verslaan elke andere telefoon, zelfs toegewijde gamebeesten zoals de Asus ROG Phone 5 Ultimate, die meestal wordt geleverd met een aantal belachelijke specificaties. Die niet-bedreigende, reguliere iPhone bleef de Android-concurrentie verpletteren door hem te overtreffen, met veel minder RAM, minder extravagante specificaties in het algemeen en wat Apple-siliconen. Maar hey, koningen duren niet eeuwig, vooral als ze stoppen met hard genoeg te proberen . En onlangs begon een uitdager waar ik dol op ben, zijn ambities te bewijzen om Apple te domineren in zijn eigen spel. En nee, het is geen Samsung…

De Xiaomi 12S Ultra versloeg onlangs de iPhone 13 Pro Max in een gametest, en dat is een groot probleem

De Xiaomi 12S Ultra heeft mogelijk een enorme camerabobbel; Xiaomi leunt op wat momenteel de meest trendy trend lijkt te zijn voor de meeste consumenten, maar het is niet het vermogen van de telefoon om goede foto’s te maken waar we ons op moeten concentreren.

De Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor in deze Xiaomi-telefoon is waar Apple zich echt zorgen over zou moeten maken. Hiermee kon de telefoon de razend populaire, grafisch intensieve game Genshin Impact draaien met een hogere framerate (57,7) dan de iPhone SE 2022, die net als de iPhone 13 Pro Max de A15 Bionic-chip bevat. De telefoon van Apple was “slechts” gemiddeld 54 frames per seconde.

Dit klinkt misschien als een lange adem, om een ​​nieuw Android-vlaggenschip te vergelijken met een oudere, “mid-range” iPhone, gewoon om tot een conclusie te komen die de Snapdragon-chip verkiest boven de A15 Bionic, maar het feit is dat…

Qualcomm haalt de processors van Apple in en de aankomende Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 is misschien wel krachtiger dan de iPhone 14 en zijn A16 Bionic. En dat is niet alles…

Apple loopt ook andere smartphonetrends mis, schijnbaar geen haast om te concurreren met Samsung en co.

Afgezien van het mogelijk verliezen van zijn dominantie in smartphoneprestaties, suggereren lekken dat de aanstaande iPhone 14 een vrij grote nieuwe trend in vlaggenschip-smartphones gaat missen – met een periscoopcamera. Blijkbaar is die functie, die vrijwel elk groot Android-vlaggenschip komt met tegenwoordig, is helemaal opgeborgen voor eind volgend jaar, toen de iPhone 15 rolt rond.

Natuurlijk zou tegen die tijd het grootste deel van de concurrentie (en zijn gebruikers) meer dan gewend zijn geraakt aan de mogelijkheid van een perfect heldere camerazoom met een groot bereik. Ondertussen zullen Apple-gebruikers genoegen moeten blijven nemen met korrelige digitale zoom, als ook zij besluiten om foto’s te maken van objecten en mensen van een halve mijl afstand. Ach, toch?

Maar dat Apple te laat is om trends in te halen, is eigenlijk een trend op zich. Alleen dit najaar zal iOS 16 eindelijk brengen Apple-gebruikers hebben de mogelijkheid om hun lockscreens aan te passen, terwijl basisvlaggenschipfuncties zoals always-on display nog niet eens op tafel liggen, alleen maar ongegronde geruchten.

Om nog maar te zwijgen van iets meer “power user”-functies zoals multitasking op een gesplitst scherm, wat mijn favoriete ding is aan Android, nog steeds afwezig op iPhones … Niet omdat Apple het niet kan, maar omdat het het niet wil doen.

Apple voelt zich vrij comfortabel om dingen niet te doen die zijn gebruikers misschien willen en vragen, vanwege de enorme dominantie van de smartphonemarkt, zelfs een regelrecht monopolie, in sommige regio’s. Bovendien is het simpel houden de filosofie van het bedrijf, en dat al tientallen jaren, sinds de oorspronkelijke medeoprichter en langstzittende CEO Steve Jobs nog steeds de beslisser was achter het winstgevende fruitlogobedrijf.

Maar met genoeg geklaag van gebruikers en altijd sterke concurrentie op de tabletmarkt, gaf Apple iPad-gebruikers dit jaar eindelijk multitasking van desktopkwaliteit, iets waarvan we dachten dat het nooit zou gebeuren. Dus nu moeten we ons afvragen…

Wat gaat Apple doen aan de iPhone? Het heeft een nieuwe voorsprong op Android nodig

Voordat we ingaan op wat Apple’s lange termijn aas in het gat zou kunnen zijn, laten we eens kijken naar welke kortetermijnplannen de Cupertino-gigant waarschijnlijk zal leunen om zijn gebruikers tevreden te houden.

De korte termijn discussiepunten van Apple, met name met de aankomende iPhone 14, zouden waarschijnlijk weer gaan over veiligheid en privacy, naast duurzaamheid en regelmatige software-updates, want dat zijn nog steeds gebieden waarin het schijnbaar uitblinkt boven Android.

In tegenstelling tot een eng aantal fabrikanten van Android-telefoons, is Apple fantastisch geweest in het up-to-date houden van zelfs oude iPhones. De originele 2016 iPhone SE krijgt bijvoorbeeld later dit jaar iOS 16 – dat is zes jaar om hem volledig up-to-date te houden, met grote software-updates, niet alleen kleine beveiligingsupdates! Indrukwekkend, vooral omdat Apple die specifieke telefoon al een tijdje niet eens meer verkoopt.

Ook rekent Apple vaak op duurzaamheid en privacy om mensen aan te trekken. En duurzaamheid betekent niet alleen dat je een iPhone-oplader apart moet verkopen, in plaats van hem uit de doos te geven, zoals we allemaal gewend zijn (maar waarschijnlijk niet voor lang).

Mensen raken steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid en het verkleinen van hun eigen ecologische voetafdruk, dus kiezen ze vaker dan ooit voor een product dat daarbij aansluit.

Volgens Apple’s iPhone 13 Product Environmental Report (ja, dat is echt wat je kunt lezen) hier), zagen de iPhone-modellen van eind 2021 een enorme afname in het gebruik van zeldzame aardelementen om ze te bouwen. In plaats daarvan onderzoekt Apple meer milieuvriendelijke opties.

Dat omvat het vertrouwen op arseenvrij displayglas voor de iPhone 13-serie, het hergebruik van gerecyclede materialen voor de bouw, het verpakken met minder plastic en meer op vezels gebaseerde materialen… En natuurlijk het feit dat kleinere iPhone 13-dozen (omdat er geen oplader erin, of echt veel anders behalve de iPhone zelf) betekent dat er meer dozen tegelijk over de hele wereld kunnen worden vervoerd, waardoor de uitstoot veroorzaakt door transport wordt verminderd. En dat is eigenlijk een grote.

Bovendien hebben we het inruilprogramma van Apple waarbij je oude iPhone een nieuw leven kan krijgen of op een verantwoorde manier kan worden gerecycled.

Laten we eerlijk zijn – u weet niet echt of uw Google-, Samsung-, Nokia- of Xiaomi-telefoons op dezelfde milieubewuste manier worden gebouwd als de iPhone van Apple. En dat is niet per se omdat die bedrijven dergelijke stappen niet nemen, maar omdat Apple veel beter is in het duidelijk maken – super duidelijk – dat het zich inspant om “het milieu te redden”. En mensen letten op.

En natuurlijk – we hebben privacy. Nog een van Apple’s favoriete gespreksonderwerpen, die nu al bijna tien jaar een hoofdbestanddeel is van elke iPhone-presentatie. Wat in mijn ogen een ongewenste beperking is, beschouwt Apple als een privacyfunctie – gebruikers niet toestaan ​​​​apps van derden op hun iPhones te sideloaden. Ondertussen kunnen Android-gebruikers en daarmee mogelijk per ongeluk malware op hun telefoons installeren.

Iets waar ik meer van hou, is Apple’s “App Tracking Transparency”-functie, die me zeker heeft overtuigd, en ik neem aan dat talloze andere gebruikers. Kortom, het laat je apps blokkeren om je te volgen, waardoor je een optie hebt om “Nee, bedankt” te zeggen, dus die apps zullen je minder relevante advertenties moeten tonen, omdat ze niet langer een profiel van je hebben. Hoewel dat vanuit het oogpunt van de gebruiker geweldig is, is het behoorlijk hard geweest voor app-ontwikkelaars en adverteerders, om nog maar te zwijgen van de cynicus in mij die dat allemaal ziet als slechts een kans voor Apple om zijn eigen advertentiesysteem te ontwikkelen en ontwikkelaars te dwingen zich eraan te houden. Maar ja, die specifieke invalshoek zullen we zeker niet horen in de presentatie van Apple.

Daar hebben we in ieder geval de kortetermijnplannen van Apple om ervoor te zorgen dat mensen de iPhone kopen via Android-telefoons. Maar er is misschien een veel groter ding in de maak, waar Apple’s “echte” focus nu op gaat … De aas in het gat, om zo te zeggen …

De iPhone hoeft niet de beste te zijn, als Apple je een nieuw product gaat verkopen dat biedt wat geen enkele smartphone kan

Apple Glasses-concept door Martin Hajek voor iDrop News

We hebben hier al eerder over gesproken en we zullen er in de toekomst zeker nog een keer over praten, want zelfs als de meeste mensen zich er vandaag niet van bewust zijn, komt het eraan. En zal waarschijnlijk de manier waarop we ons leven leiden veranderen, ongeveer net zoveel als smartphones deden. Dat zou augmented reality of AR zijn.

Apple werkt al jaren in het geheim aan AR-producten zoals zijn legendarische Apple AR-brillen en de SEO van het bedrijf Cupertino hebben hun opwinding over deze potentieel baanbrekende technologie niet kunnen verbergen.

In mijn artikel van eind vorig jaar, genaamd “AR is de toekomst van smartphones, te beginnen met de AR-bril van Apple”, ik gebruikte Meta’s (Facebook’s) Oculus Quest 2 virtual reality-headset voor consumenten om je te laten zien hoe AR eruit zou kunnen zien, dus je zou een idee hebben van wat je kunt verwachten, voordat AR brillen beginnen de reguliere markt te raken.

Het zijn eigenlijk je smartphone-apps die rondzweven in je echte wereld. Je zet een bril op die iets dikker is dan de gemiddelde bril, en door het gebruik van retina-projectie of dubbele displays, één in elke lens van de bril, zie je digitale objecten boven wat je nu ziet – de echte wereld.

Dus YouTube-video’s, browservensters met artikelen zoals deze – je kunt die bekijken of lezen zonder je smartphone te pakken en die kleine rechthoek in je hand te houden, niet meer beperkt door zijn fysieke vorm.

In het begin zal je iPhone waarschijnlijk nuttig blijven door het grootste deel van de verwerkingskracht voor je Apple AR-bril te leveren, maar een paar jaar later zouden die alleen in staat kunnen zijn om alles stand-alone te doen, waardoor smartphones in het algemeen overbodig worden.

Nu kan een AR-bril voor consumenten een decennium in de toekomst zijn, of slechts een paar maanden verwijderd. Apple zou zijn eigen, officieel voor het eerst, zo snel als dit jaar kunnen aankondigen, zoals bepaalde geruchten hebben gesuggereerd.

Maar het komt erop neer: Apple, Meta en vele andere grote technologiebedrijven, waaronder waarschijnlijk je favoriete smartphonemerk, werken momenteel allemaal aan AR-producten of beginnen nadat Apple de grote aankondiging heeft gedaan.

Dus dit alles plaatst het hele “de iPhone loopt een beetje achter bij andere telefoons” in perspectief, toch? Ik vermoedde al lang dat Apple niet meer alles in de iPhone steekt, maar in het perfectioneren van AR-technologie. Wachten op het moment dat de technologie klaar genoeg is om op de enorme aanhang van Apple te worden gedropt, zowel Apple-liefhebbers als Apple-haters – AR van de ene dag op de andere veranderen van iets waar slechts enkelen van ons af en toe met opwinding over praten, in het enorme nieuwe ding dat de consument overnam tech wereld stormenderhand.

Maar goed, wat vind je van dit alles? Vind je het erg dat de iPhone misschien niet langer de krachtigste smartphone is? En geloof je ook dat Apple er niet eens meer te hard mee bezig is, aangezien het zijn doel op iets nieuws en zelfs groters heeft gezet? Deel uw mening met uw mede-tech-enthousiastelingen in de onderstaande opmerkingen.

About the author

admin

Leave a Comment