Reviews

De beste high-end draadloze Bluetooth-hoofdtelefoons die je kunt kopen – bijgewerkt in juni 2022

Written by admin

Ben je op zoek naar een high-end Bluetooth-koptelefoon, maar heb je moeite om te kiezen uit de talloze beschikbare opties die er zijn? U bent op de juiste plaats!

John C. Koss is een van de vele mensen die we moeten bedanken voor de vooruitgang van hoofdtelefoons. In 1958 schonk deze fijne heer de wereld de eerste stereofoons, zoals ze werden genoemd. Het waren niet de eerste hoofdtelefoons die ooit werden gemaakt, maar het waren de eerste hoofdtelefoons voor de massamarkt die werden gemaakt om naar muziek te luisteren en die in staat zijn om stereo geluid en van goede kwaliteit. Een hele innovatie voor een tijd dat als je een koptelefoon had, je waarschijnlijk een telefoniste of radio-operator was.

De koptelefoons waar we ons vandaag op richten, zijn echter een beetje anders dan de stereofoons van Mr. Koss. We hebben een lijst samengesteld met de beste Bluetooth-hoofdtelefoons: de modellen met het beste geluid, de beste batterijduur, het beste ontwerp en de beste functies die je nu kunt kopen.

Beste high-end draadloze hoofdtelefoons, een samengevatte lijst:

Jabra Elite 85H

Ontwerp: Rond het oor, naar achteren gesloten, naar binnen gevouwen
Gewicht: 10,4 oz (295 gram)
Batterijduur: 36 uur (met ANC aan)
Connectiviteit: Bluetooth 5.0, geen aptX

Sommigen denken misschien dat dit paar het niet verdient om hier te zijn, in vergelijking met anderen op deze lijst is het redelijk betaalbaar. Jabra is er echter in geslaagd om veel audiokwaliteit in zijn Elite 85H te persen en ze het overwegen waard te maken als je op zoek bent naar geweldige geluidskwaliteit zonder een half mille uit te geven.

Natuurlijk komt de Jabra Elite 85H met een paar opofferingen in vergelijking met de concurrentie hier. Het ontwerp is nogal saai en er zijn geen fancy materialen gebruikt, dus als je op zoek bent naar een koptelefoon die je jurk complimenteert om indruk te maken op je outfit, dan is dat het niet.

Sony WH1000XM4

Ontwerp: Rond het oor, gesloten rug, plat of naar binnen gevouwen
Gewicht: 9,0 oz (255 gram)
Batterijduur: 30 uur (met ANC aan)
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 met aptX HD en LDAC; NFC-koppeling

De high-end oortelefoons van Sony zijn meer een upgrade van de vorige generatie. Het ontwerp blijft hetzelfde en de meeste functies ook, maar er zijn enkele opmerkelijke veranderingen. De Bluetooth-connectiviteit is nu 5.0, de actieve ruisonderdrukking is verbeterd dan wat het al was, wat geweldig is, en je kunt ze nu koppelen aan twee apparaten om bijvoorbeeld gemakkelijker te schakelen tussen je laptop en telefoon.

Het geluid is natuurlijk ook top en de batterijduur blijft hetzelfde, maar het was toch al erg goed. Eigenaren van de XM3 zouden deze niet moeten overwegen, maar voor alle anderen zijn deze Sony’s zeker de moeite waard om op te halen, en ze behoren tot de beste draadloze hoofdtelefoons in 2022.

Bose Ruisonderdrukkende Koptelefoon 700

Ontwerp: Rond het oor, naar achteren gesloten, naar binnen gevouwen
Gewicht: 8,8 oz (250 gram)
Batterijduur: 20 uur (met ANC aan)
Connectiviteit: Bluetooth 5.0, geen aptX; NFC-koppeling

Als u op zoek bent naar geweldige actieve ruisonderdrukking in een hoofdtelefoon, is de Bose NC Headphones 700 een andere optie die het ontdekken waard is. Dit paar is bedoeld om rechtstreeks te concurreren met de Sony WH-1000XM3, maar het ziet er beter uit en is gemaakt van meer premium materialen. Actieve ruisonderdrukking is vrijwel gelijk aan de Sony’s, wat op zich al een compliment is. De 700’s worden deze keer geleverd met ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa, plus aanraakbedieningen.

De batterijduur van 20 uur is enigszins teleurstellend voor over-the-ear-koptelefoons, maar tenzij je regelmatig de wereld over reist, zou dit geen probleem moeten zijn.

Master & Dynamische MW65

Ontwerp: Rond het oor, gesloten rug, plat of naar binnen gevouwen
Gewicht: 8,6 oz (245 gram)
Batterijduur: 24 uur (met ANC aan)
Connectiviteit: Bluetooth 4.2 met aptX

De boodschap die deze hoofdtelefoon verzendt, is vrij duidelijk: “Ik heb veel geld en ik ben niet bang om het uit te geven.” We moeten toegeven dat de Master & Dynamic MW65 er uitstekend uitziet, gemaakt met veel leer en metaal. Ze zijn een grote verbetering ten opzichte van de MW60’s, met een batterijduur van 8 uur en actieve ruisonderdrukking, waardoor de premiumprijs veel meer gerechtvaardigd is. Er is ook veel van het gewicht afgevallen, waardoor het comfort tijdens langdurig gebruik is verbeterd.

Shure AONIC 50

Ontwerp: Rond het oor, gesloten rug, plat op te vouwen
Gewicht: 11,7 oz (331 gram)
Batterijduur: 20 uur
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 met aptX

Shure heeft ook zijn concurrent in de high-end draadloze koptelefoonruimte, zoals je zou verwachten van een bekend merk zoals dit. In tegenstelling tot sommige andere modellen heeft de AONIC 50 echter geen actieve ruisonderdrukking, maar vertrouwt hij uitsluitend op de passieve die door de cups wordt geleverd. Ze zijn behoorlijk omvangrijk en hebben een royale vulling, dus je zou hoe dan ook een goede hoeveelheid ruisonderdrukking moeten krijgen. Ze hebben nog steeds een “Environmental-modus”, zodat je ze veilig buiten kunt dragen zonder te veel van je omgeving gescheiden te zijn. Het geluid van de AONIC 50 is uitstekend en je kunt er tot 20 uur van genieten op één lading, wat oké is, maar niet geweldig voor over-the-ear koptelefoons.

Sennheiser Momentum 3 Draadloos

Ontwerp: Rond het oor, naar achteren gesloten, naar binnen gevouwen
Gewicht: 10,7 oz (303 gram)
Batterijduur: 17 uur (met ANC aan)
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 met aptX

Nog een koptelefoon met een design dat een statement maakt. De Momentum 3 Wireless ziet er goed uit en klinkt geweldig. Sennheiser heeft ze verpakt met de beste technologie die beschikbaar is en het resultaat is een paar knallende blikken. Helaas komt het minimalistische ontwerp met een offer: levensduur van de batterij. Met amper 17 uur afspeeltijd met ANC aan, gaat dit paar bijna de helft van de tijd mee die sommige andere hoofdtelefoons doen. Als geluid echter het belangrijkste voor u is, zijn dit enkele van de best klinkende draadloze hoofdtelefoons die er op dit moment zijn.

Bowers & Wilkins PX7

Ontwerp: Rond het oor, gesloten rug, plat op te vouwen
Gewicht: 10,7 oz (304 gram)
Batterijduur: 30 uur
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 met aptX

Als er & in de naam zit, weet je dat het iets high-ends is. Grappen terzijde, de PX7 is een waardig lid van de premium draadloze koptelefoonclub. Het elegante ontwerp omsluit je oren zonder al te veel volume toe te voegen, maar heeft toch voldoende zachte vulling voor comfortabel dragen. Wat betreft de adaptieve ruisonderdrukking aan boord, zegt B&W dat het je de beste ervaring voor je omgeving zal geven. De PX7 heeft grote drivers van 43 mm, dus je kunt een mooi en vol geluid verwachten over het hele frequentiebereik. Je koppelt ze aan twee apparaten tegelijk om makkelijk te wisselen, wat de koptelefoon zelfs automatisch doet, als je bijvoorbeeld gebeld wordt terwijl je een film kijkt op je laptop.

Apple AirPods Max

Ontwerp: Rond het oor, gesloten rug, plat vouwen
Gewicht: 13,6 oz (384,8 gram)
Batterijduur: 20 uur (met ANC aan)
Connectiviteit: Bluetooth 5.0, geen aptX

De AirPods Max zijn absoluut high-end en behoren tot de beste draadloze hoofdtelefoons die je in 2022 kunt krijgen. Als je diep in het Apple-ecosysteem zit en een iPhone, een iPad en een MacBook hebt, schakelt de AirPods Max naadloos tussen de drie . Het ontwerp is extreem Apple-achtig en het is veilig om te zeggen dat mensen op straat zullen herkennen dat je een koptelefoon van $ 550 draagt. In voor en tegenspoed.

Natuurlijk hebben ze voor die prijs actieve ruisonderdrukking, wat we uitstekend vonden in onze AirPods Max-recensie. Ze klinken ook heel goed, gedetailleerd en redelijk vlak klinkend, met een goede hoeveelheid bas die niet overweldigend is, waardoor de AirPods Max verwant is aan studiomonitors. Bovendien houden hun grote en zachte oorkussens je comfortabel, zelfs tijdens lange luistersessies.

Beyerdynamic Amiron Wireless

Ontwerp: Rond het oor, naar achteren gesloten, niet vouwen
Gewicht: 13,4 oz (380 gram)
Batterijduur: 30+ uur (geen ANC)
Connectiviteit: Bluetooth 4.2 met aptX

Met de Beyerdynamic Amiron Wireless bereiken we een topaudiokwaliteit. Dit paar is voor degenen die geluidskwaliteit boven alles stellen en het beste willen krijgen, ongeacht de prijs. Maar verder gaan dan het superieure geluid, dat is een vreemd paar draadloze hoofdtelefoons. De bouwkwaliteit is uitstekend, maar het lijkt erop dat ze niet bedoeld zijn om veel buiten te worden gebruikt. Ten eerste zijn ze erg omvangrijk, ten tweede is de draagtas enorm omdat ze niet opvouwen en ten derde hebben ze geen actieve ruisonderdrukking.

Ze zijn echter perfect om overal in huis van je favoriete muziek te genieten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het storen van de buren of andere leden van je huishouden. De Beyerdynamic Amiron Wireless is een echte audiofiele Bluetooth-koptelefoon, en als de prijs geen probleem is, zeker een van de beste draadloze koptelefoons die je in 2022 kunt kopen.

Daar hebben we ze: de beste draadloze high-end hoofdtelefoons die je in 2022 kunt kopen, of je nu het comfort van een hoofdtelefoon met gesloten achterkant of het gemak van ANC wilt. Natuurlijk kunnen Bluetooth-koptelefoons erg duur worden, zelfs duurder dan degene die we hier hebben, maar na een bepaalde prijs worden de kwaliteitsverbeteringen die je krijgt voor je dollar steeds moeilijker op te merken of te rechtvaardigen. Dus zelfs als u op zoek bent naar de beste draadloze hoofdtelefoon die u kunt kopen, is het in veel gevallen niet de moeite waard om te veel uit te geven aan iets meer “premium” dan de draadloze hoofdtelefoons op deze lijst.

In ieder geval heb je hier hopelijk de beste draadloze koptelefoon voor jezelf gevonden. Maar als je op zoek bent naar meer opties of andere soorten koptelefoons, dan vind je misschien ook de volgende keuzes interessant:

About the author

admin

Leave a Comment