Reviews

Apple iPhone 13 Pro Max versus Google Pixel 7 Pro: belangrijkste verschillen die u kunt verwachten

Written by admin

Intro

De iPhone 13 Pro Max is zonder twijfel de beste iPhone die Apple momenteel in zijn portfolio heeft, met uitstekende prestaties, een toonaangevende batterijduur en een meer dan lovenswaardige beeldkwaliteit. Dat is zeker genoeg om het een van de allerbeste telefoons te maken die je nu kunt krijgen, punt uit, hoewel er zeker een premium prijskaartje aan hangt.

Hoe zou het zich verhouden tot de komende? Google Pixel 7 Pro, die naar verwachting later dit jaar, mogelijk in oktober, aankomt? Hoewel we niet al te veel weten over het aankomende vlaggenschip van Google, kunnen we twee en twee bij elkaar optellen en raden wat de Pixel 7 Pro in petto heeft om de iPhone 13 Pro Max uit te dagen. Maar zou het genoeg zijn om het te overtreffen, en nog belangrijker, zou het ervoor zorgen dat mensen van ecosysteem veranderen en dat van Google eens proberen?
Afgaande op de Pixel 6 en Pixel 6 Pro is Google zeker op de goede weg, maar heeft waarschijnlijk wat meer tijd nodig om eindelijk een robuust ecosysteem op te bouwen en Apple een serieuze uitdaging aan te gaan. Zou de Pixel 7 Pro de eerste steen kunnen zijn die de reus omver kan werpen? Laten we onderzoeken!

Apple iPhone 13 Pro Max versus Google Pixel 7 Pro in een notendop:

 • Apple A15 Bionic versus Google Tensor 2
 • 6,7″ 10-120Hz OLED versus 6,7″ 1-120Hz OLED
 • iOS 15 (iOS 16) versus Android 13
 • 12 MP versus 50 MP camera
 • 4352mAh versus 5000mAh-batterij

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Laat de premium telefoons het uitvechten

Google heeft waarschijnlijk bijna iedereen verrast met de onverwachte onthulling van het ontwerp van de Pixel 7 Pro op Google I/O’22 afgelopen mei. Dit is niet de eerste keer dat we Google dat zien doen: je herinnert je misschien nog dat het bedrijf het Pixel 4-ontwerp lang voor de officiële aankondiging onthulde.

Qua design zijn de twee behoorlijk verschillend. Apple is al een paar generaties bezig met zijn platte en zakelijke ontwerp, met als hoogtepunt de iPhone 13 Pro Max. We hebben een roestvrijstalen frame met glas aan de voor- en achterkant, en dat allemaal imposante vierkante camera-eiland. Voor de gemoedsrust heeft de telefoon IP68 water- en stofbestendigheid, de voorkant maakt gebruik van Apple’s Ceramic Shield, of extra stevig glas, en de cameralenzen aan de achterkant zijn eigenlijk gemaakt van superresistent saffier.

Tegelijkertijd lijkt de Pixel 7 Pro te veel op zijn voorganger, met een gebogen scherm aan de voorkant en een licht gebogen achterkant, met een uitstekende strip die alle camera’s herbergt. Het zal dezelfde kleur delen met het frame van de telefoon, wat zeer aangenaam is voor het oog en de esthetiek verbetert.

In tegenstelling tot de Pixel 6 Pro heeft de Pixel 7 Pro echter een i-vormige camera-instelling die lijkt op wat we verwachten de iPhone 14/14 Pro Max-inkeping te zijn. Raar, maar hey, zolang de Pixel 7 Pro de Pixel 6 Pro verbetert, zouden we meer dan tevreden zijn.

De iPhone 13 Pro Max is schaamteloos groot en zwaar en weegt 240 gram. Het is ook breder dan andere Android-vlaggenschepen, dankzij het platte scherm en het ontbreken van taps toelopende hoeken. Hoewel we Apple’s inspanningen voor grotere batterijen toejuichen, heeft het ook gewicht toegevoegd aan een toch al enorme telefoon. De Pixel 7 Pro zou hoogstwaarschijnlijk een vergelijkbare voetafdruk hebben, maar net iets lichter zijn.

Net als de iPhone 13 Pro Max zal de Pixel 7 Pro naar verwachting worden geleverd met een 6,7-inch scherm, een OLED-scherm zelfs. De iPhone 13 Pro Max is de eerste iPhone die wordt geleverd met een 120Hz LTPO-scherm, waardoor de verversingssnelheid kan worden gewijzigd tussen 10 en 120Hz, afhankelijk van de scherminhoud. De Pixel 6 Pro was de eerste Google-telefoon die dit ook deed, en de Pixel 7 Pro zal dit naar verwachting verbeteren en naadloos schakelen tussen 1 Hz en 120 Hz mogelijk maken.

Weergavematen:

Prestaties en software

Zal de Pixel 7 Pro in staat zijn om de iPhone 13 Pro Max met kracht te verslaan?

In de iPhone 13 Pro Max zou je de supersnelle Apple A15 Bionic-chipset vinden, een van de allerbeste mobiele chips die momenteel beschikbaar zijn. De prestaties kunnen nauwelijks worden geëvenaard door Google’s allereerste aangepaste chip, de Google Tensor, die vorig jaar debuteerde met het vlaggenschip Pixel 6 Pro. Natuurlijk zal de Google Pixel 7 Pro worden aangedreven door een nieuwere chipset, zeker de Tensor 2.

Wat weten we tot nu toe van de Tensor 2? Net als de eerste Tensor zal deze zeker samen met Samsung worden ontwikkeld. Er is een extreem grote kans dat het zal worden vervaardigd op een 4nm LPE-productieproces, vergelijkbaar met de Exynos 2200 en Snapdragon 8 Gen 1 die Samsung ook produceert. Wat de clusterconfiguratie betreft, zou Google kunnen overschakelen naar een veel actuelere 1+3+4-opstelling van de kernen, hoewel de kans vrij groot is dat de 2+2+4-volgorde van de eerste Tensor een keer kan worden gebruikt opnieuw.

Prestatiebenchmarks:

Qua geheugen en opslag verwachten we minimaal 12GB RAM op de Pixel 7 Pro, evenals een beginnende opslagcapaciteit van minimaal 128GB. We verwachten ook dat er een 256GB- en zelfs een 512GB-versie van de Pixel 7 Pro beschikbaar zal zijn voor aankoop. Dit zou een goed voorteken zijn voor power-users, aangezien het onwaarschijnlijk is dat de Pixel 7 Pro een microSD-slot heeft voor lokale opslaguitbreiding.

Ondertussen hebben we 6 GB RAM op de iPhone 13 Pro Max, evenals 128 GB, 256 GB, 512 GB en een superruime 1 TB-versie met de toptelefoon van Apple. Hoewel dat twee keer zo weinig is als de Pixel 7 Pro waarschijnlijk zal hebben, gebruiken iOS-apps veel minder RAM dan hun Android-tegenhangers, wat betekent dat 6 GB van het spul meer dan genoeg is om een ​​geweldige ervaring te garanderen. En dit, in combinatie met de supersnelle A15-chip, betekent dat de iPhone 13 Pro Max absoluut als een charme presteert.

Dit is te hopen dat de Pixel 7 Pro dat kan evenaren en verslaan.

Camera

Het beste van het beste

De Pixel 7 Pro-camera is nog steeds in het geheim gehuld, maar we verwachten dat Google voortbouwt op de zeer sterke basis die door de Pixel 6 Pro is gelegd. De Pixels van Google hebben al een geweldige beeldkwaliteit gehad, ongeacht de hardware aan dek, dus het lijdt geen twijfel dat de Pixel 7 Pro fantastisch zal zijn op het gebied van cameraprestaties. De Pixel-camera is meer dan alleen hardware, en dat zijn de uitstekende algoritmen voor beeldkwaliteit van Google, die verder worden gevoed door de Tensor-chip.

Dit is de meest waarschijnlijke reden waarom Google de hardware van de Pixel 6-camera zou hergebruiken in de Pixel 7 Pro. De Pixel 7 Pro behoudt een primaire camerasensor van 50 MP met een 1/1,3-inch sensor, die vergelijkbaar is met of groter is dan de meeste andere premium telefoons. En, in principe, hoe groter de sensor, hoe beter de prestaties. Op dit moment wordt verwacht dat de Pixel 7 Pro de volgende camera-instellingen heeft:
 • 50 MP breed, f/1.85
 • 12 MP ultragroothoeklens, f/2.2
 • 48MP 4X zoom telefoto, f/3.5

Ondertussen gebruikt de iPhone 13 Pro Max een nieuwe sensor met een groter diafragma die meer licht kan opvangen en daardoor veel betere prestaties bij weinig licht levert dan zijn voorgangers. De ultrabrede camera krijgt een vergelijkbare verbetering en is nu bedrevener in opnamen bij weinig licht dankzij hogere sluitertijden. Het ondersteunt nu ook macrofotografie, aangezien de iPhone 13 Pr Max kan herkennen wanneer je iets van dichtbij probeert te fotograferen.

Hier is de camera-instelling van de iPhone 13 Pro Max.

 • Brede camera: 12 MP 26 mm, f/1.5
 • Ultrabrede camera: 12 MP 0,5X of 13 mm, f/1.8
 • Zoomcamera: 12 MP 3X of 77 mm (maakt verder gebruik van digitale zoom)
 • Camera aan de voorkant: 12 MP

Dus, wat zijn onze verwachtingen? Google heeft Apple altijd bijgestaan ​​als het gaat om uitzonderlijke camerakwaliteit, en we verwachten dat de Pixel 7 Pro trouw blijft aan die mantra en over het algemeen overeenkomt met de iPhone 13 Pro Max op het gebied van camerakwaliteit. Maar als je van die uitgesproken “iPhone-foto”-look bent gaan houden, zal de iPhone 13 Pro Max de komende jaren de perfecte fotografische metgezel zijn.

Audiokwaliteit en haptiek

De iPhone 13 Pro Max heeft enkele van de beste en luidste stereoluidsprekers op een telefoon, met een helder en diep geluid dat absoluut een genot is om naar te luisteren. Vorig jaar waren we echter ook verrast met de Pixel 6 Pro, omdat deze ook een aantal zeer krachtige stereoluidsprekers had. En hier is te hopen dat de Pixel 7 Pro dat succes zal herhalen. Geen van beide telefoons heeft een koptelefoonaansluiting.

Haptiek is geweldig op de iPhone 13 Pro Max dankzij de taptic engine. Dat gezegd hebbende, verwachten we hetzelfde van de Pixel 7 Pro – zijn voorganger had wat nette vibratiefeedback, zij het aan de zachtere kant, maar het aankomende vlaggenschip zou dat zeker kunnen verbeteren.

Levensduur batterij en opladen

Het zal moeilijk zijn om de iPhone 13 Pro Max te verslaan

De iPhone 13 Pro Max is een telefoon die extreem lang meegaat. Daar zijn twee redenen voor: hij heeft een grote (voor iOS-standaarden) 4.352mAh batterij en een superefficiënte chipset, de A15 Bionic. Dankzij dat is het gemakkelijk een telefoon voor twee dagen, en onze real-life batterijbenchmarks bevestigen dat.

Ondertussen is de batterij van de Pixel 7 Pro gehuld in een sluier van geheimhouding. We verwachten echter dat de Pixel 7 een vergelijkbare batterij van 5.000 mAh zal hebben als zijn voorganger. Afgaande op het feit dat de Pixel 6 Pro nauwelijks een batterijkampioen was, kunnen we veronderstellen dat de Pixel 7 Pro zelf waarschijnlijk niet meer dan een volledige dag actief gebruik zou meegaan.

Op de Pixel 7 Pro vind je waarschijnlijk bedraad 30 W opladen, evenals draadloos opladen. Als opfriscursus ondersteunde de vorige Pixel-generatie 21 W bekabeld opladen, en ondanks de beweringen van Google laadde het niet zo snel op als we hadden verwacht, waardoor het bijna twee uur nodig had om volledig op te laden.

Wat het opladen betreft, duurt een volledige herlading van de iPhone 13 Pro Max met de 20 W-oplader van Apple ongeveer twee uur, wat traag is in vergelijking met de meeste van zijn Android-rivalen. Je kunt zeker iets betere resultaten krijgen met een krachtigere oplader, maar niet veel.

Resultaten van de PhoneArena-batterijtest:

Specificaties vergelijking:

Bekijk voor een volledige hardwarevergelijking onze iPhone 13 Pro Max vs Google Pixel 7 Pro specificaties vergelijking hier.

Samenvatting en eindoordeel

Over het algemeen is het duidelijk dat de Pixel 7 Pro het niet zou proberen om de iPhone 13 Pro Max te verslaan in een pure hardwarewedstrijd. Het is onwaarschijnlijk dat de tweede generatie Tensor beslist beter zal zijn dan de A15 Bionic, dus Apple zal de leiding blijven nemen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de iPhone 14 Pro Max binnenkort komt…

Op een veel slimmere manier zal Google proberen Apple te verslaan in een van zijn favoriete disciplines: de algehele ervaring. Na tevergeefs geprobeerd te hebben het beste van Android in onbewerkte hardware te verslaan met eerdere Pixels (en dat niet is gelukt), heeft Google eindelijk begrepen dat het de algehele Android-ervaring naar een niveau moet tillen dat nog nooit eerder is bereikt, en de belangrijkste Hiervoor zouden de verbeterde, door Tensor aangedreven machine learning-mogelijkheden van zijn aankomende telefoon zijn. Dat is een andere aanpak die misschien wel werkt.

Ondertussen is de iPhone 13 Pro Max, zoals hij er nu uitziet, het topvlaggenschip in Apple’s portfolio, met de beste hardware. Het schittert in termen van onbewerkte prestaties, batterijduur, maar heeft ook een uitstekende cameraveelzijdigheid, en laten we niet vergeten hoe intuïtief en slim iOS is (wat iOS in petto heeft voor de iPhone – bekijk onze iOS 16-hub).

En dan komt het prijsverschil: we verwachten dat de Google Pixel 7 Pro begint bij $ 899 voor de instapversie van 128 GB, terwijl de iPhone 13 Pro Max $ 1.099 kost, opnieuw met 128 GB in twee. Dat is een groot verschil dat de weegschaal gemakkelijk zou kunnen doen doorslaan in het voordeel van de Pixel, op voorwaarde dat je geen connectie met het ecosysteem hebt.

About the author

admin

Leave a Comment