Uncategorized

10 veelvoorkomende macOS Monterey-problemen en hoe u ze kunt oplossen

Written by admin

Mac-gebruikers klagen over een verscheidenheid aan bugs en prestatieproblemen terwijl we de nieuwste macOS Monterey-update van Apple wegduwen,

De nieuwste macOS Monterey-upgrade van het bedrijf, macOS Monterey 12.3, is uitgebreid getest, maar het is niet verwonderlijk dat er problemen zijn geslopen in de officiële release.

De huidige lijst met macOS Monterey-problemen omvat een ernstig leegraken van de batterij, wifi-problemen, UI-vertraging, crashes, problemen met apps van de eerste en derde partij, installatieproblemen, Bluetooth-problemen en meer.

Sommige van deze problemen zijn gloednieuw, andere zijn overgenomen van de vorige versie van macOS Monterey en eerdere versies van macOS zoals macOS Big Sur.

Hoewel voor sommige van deze problemen een oplossing van Apple, een telefoontje met de klantenservice of een bezoek aan uw plaatselijke Apple Store vereist kan zijn, kunt u de problemen mogelijk zelf oplossen.

In deze gids nemen we je mee door oplossingen voor de meest voorkomende macOS Monterey-problemen waarover we hebben gehoord en die we zelf hebben opgelost.

Deze oplossingen hebben in het verleden voor ons gewerkt en kunnen u helpen een langdurig telefoontje met de klantenondersteuning of een bezoek aan uw plaatselijke Apple Store te voorkomen.

MacOS Monterey-downloadproblemen oplossen

Sommige Mac-gebruikers hebben problemen met het downloaden van de nieuwste macOS Monterey-software-update.

U ziet mogelijk downloadproblemen als uw verbinding niet geweldig is. Verloren verbindingen en lage downloadsnelheden kunnen de voortgang van de download belemmeren.

Als je downloadproblemen tegenkomt, probeer dan een ethernetkabel op je Mac aan te sluiten (als je een ethernetadapter hebt) om de laatste update te downloaden. Dit kan enkele downloadproblemen oplossen en langzame downloads versnellen.

Als je geen ethernetkabel kunt aansluiten of als de downloadproblemen aanhouden, probeer dan je router en/of je Mac opnieuw op te starten. U kunt ook proberen de download te pauzeren en opnieuw te starten. In sommige gevallen kan het een goed idee zijn om de download opnieuw te starten.

Als niets werkt, moet je je Mac ergens brengen met een snellere internetverbinding.

Installatieproblemen met macOS Monterey oplossen

Als je problemen hebt met het installeren van macOS Monterey-firmware op je Mac, moet je er eerst voor zorgen dat je Mac compatibel is met het nieuwe besturingssysteem. Als dit niet het geval is, kunt u de software niet installeren. U kunt controleren of uw Mac compatibel is hier.

Als de download is voltooid, maar u wordt niet gevraagd om het besturingssysteem op uw Mac te installeren, moet u naar de map Programma’s van uw Mac gaan en het installatiebestand zoeken. Dubbelklik op het bestand en de software zou moeten beginnen met installeren op uw computer.

Als je een probleem tegenkomt waarbij de installatie mislukt omdat je Mac weinig schijfruimte heeft, wil je je Mac opnieuw opstarten en tijdens het opstarten op Control + R drukken. Hierdoor wordt het in de herstelmodus gezet.

Van daaruit wilt u ‘Schijf opstarten’ selecteren om uw computer normaal op te starten. Zodra dat is gebeurd, moet je bestanden verwijderen die je niet langer nodig hebt om ruimte te maken.

Je kunt ook proberen de Time Machine-update terug te zetten die je hebt gemaakt vlak voordat je begon (als je dat hebt gedaan). Hiermee gaat u terug naar de vorige versie van macOS van uw Mac en kunt u bestanden verwijderen.

Problemen met de batterijduur van macOS Monterey oplossen

Als de batterijduur van je Mac het moeilijk heeft na de overstap naar macOS Monterey, bekijk dan onze lijst met oplossingen.

MacOS Monterey Bluetooth-problemen oplossen

Als de Bluetooth van je Mac het doet op macOS Monterey, zijn hier een paar dingen die je kunt proberen.

Probeer eerst Bluetooth uit en vervolgens weer in te schakelen. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u een manier heeft om een ​​muis op uw computer aan te sluiten om deze weer aan te zetten.

Als dat niet werkt, probeer dan het Bluetooth-apparaat te verwijderen dat problemen geeft. Zo doe je dat:

 1. Klik op het Bluetooth-pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 2. Klik op Bluetooth-voorkeuren.
 3. Klik op het apparaat, verwijder het en start het koppelingsproces.

Je hebt ook toegang tot je Bluetooth-verbindingen via de app Instellingen van je Mac. De app Instellingen is degene met het tandwielpictogram.

Als u Bluetooth helemaal niet kunt laten werken, moet u mogelijk het plist-bestand voor Bluetooth verwijderen. Om dit te doen:

 1. Ga naar Finder.
 2. Klik op Macintosh HD.
 3. Klik op Bibliotheek.
 4. Scroll naar beneden en ga naar de map Voorkeuren.
 5. Zoek een bestand met de naam ‘com.apple.Bluetooth.plist’.
 6. Verwijder dit bestand of verplaats het naar een veilige plek.
 7. Start je Mac opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken.

Apple stelt ook voor om je Mac opnieuw op te starten en vervolgens een andere gebruiker aan te maken om te zien of Bluetooth werkt voor een nieuwe gebruiker. Als dit niet het geval is, kan dit een teken zijn van een groter probleem.

MacOS Monterey Wi-Fi-problemen oplossen

Als je problemen hebt met de wifi-verbinding van je Mac, probeer dan deze oplossingen.

Klik eerst op Wi-Fi in de menubalk en zet deze uit. Wacht 10-15 seconden en zet hem weer aan. Dit heeft in het verleden vaak problemen voor ons opgelost.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kijk dan of je verbinding kunt maken met een ander wifi-netwerk. Als uw andere apparaten verbinding kunnen maken met het netwerk waarmee uw Mac geen verbinding kan maken, kunt u proberen uw Mac en de router opnieuw op te starten.

Apple heeft een paar andere oplossingen die u kunt proberen, dus als deze niet werken, ga daarheen.

MacOS Monterey FaceTime-problemen oplossen

Als je problemen hebt met het maken of ontvangen van FaceTime-gesprekken op je Mac, wil je het volgende doen: zorg ervoor dat Apple geen serviceproblemen heeft. Als FaceTime een groen symbool ernaast heeft, liggen de problemen waarschijnlijk aan uw kant.

Zorg ervoor dat uw Mac correct is verbonden met wifi of uw hotspot. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat FaceTime niet is uitgeschakeld. U kunt dit controleren door naar de FaceTime-app te gaan en op ‘FaceTime’ in de linkerbovenhoek te klikken.

Als FaceTime is ingeschakeld en je bent verbonden met wifi of een mobiel netwerk, probeer dan je Mac opnieuw op te starten en kijk of dat de normale toestand terugzet.

Problemen met de macOS Monterey-app oplossen

Als uw app niet goed werkt na de overstap naar macOS Monterey, moet u eerst controleren of er een update is. Ontwikkelaars rollen ondersteuningsupdates uit en ze kunnen helpen de prestaties van een app te stabiliseren.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u proberen uw Mac opnieuw op te starten. Als dat niet helpt, kunt u ook proberen de app te verwijderen en opnieuw te downloaden.

Als je het probleem niet zelf kunt oplossen, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de app en kijk of deze op de hoogte is van het probleem. Als dit het geval is, is er mogelijk een handmatige oplossing of een verwachte aankomsttijd voor een update die het probleem verhelpt.

Prestatieproblemen met macOS Monterey oplossen

Als je Mac langzamer aanvoelt na het installeren van de nieuwste versie van macOS Monterey, weet dan dat je niet de enige bent. Dit is een veel voorkomend probleem.

Over het algemeen moet u ongeveer een dag wachten om te zien of de prestaties van de software verbeteren. Als je na een paar dagen nog steeds problemen hebt, probeer dan je Mac opnieuw op te starten en kijk of de zaken verbeteren.

Probeer ook app-updates te installeren. Velen van hen zullen optimalisaties voor macOS Monterey bevatten.

Als uw Mac nog steeds traag is, moet u mogelijk een schone macOS Monterey-installatie uitvoeren. Een schone installatie kan een enorme impact hebben op de prestaties van uw Mac.

MacOS Monterey Touch ID-problemen oplossen

Als je een Mac hebt met Touch ID en Touch ID werkt niet, dan is er geen reden tot paniek.

Probeer voordat u iets doet uw vingerafdruk bij te werken. Ga naar de app Systeemvoorkeuren en doorloop het installatieproces. Als het opnieuw toevoegen van uw vingerafdruk niet werkt, moet u: reset de SMC van je Mac.

Hoe macOS Monterey externe muisproblemen op te lossen

Als uw externe muis niet meer werkt op macOS Monterey en u zeker weet dat het geen hardwareprobleem is, wilt u twee bestanden op uw computer verwijderen.

 1. Ga naar Finder.
 2. Klik op Macintosh HD.
 3. Klik op Bibliotheek.
 4. Scroll naar beneden en ga naar de map Voorkeuren.
 5. Zoek een bestand met de naam ‘com.apple.Bluetooth.plist’.
 6. Verwijder dit bestand of verplaats het naar een veilige plek.
 7. Zoek een bestand met de naam ‘com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist’.
 8. Verwijder dit bestand of verplaats het naar een veilige plek.
 9. Start uw Mac opnieuw op en probeer uw muis opnieuw.

Probeer uw muis opnieuw te gebruiken.

Update je Mac

Apple zal periodiek nieuwe macOS Monterey-software uitbrengen. Puntupdates (macOS xxx) zijn doorgaans gericht op het oplossen van bugs, terwijl mijlpaalupgrades (macOS xx) meestal een combinatie van functies en oplossingen bieden.

Het bedrijf noemt misschien geen algemene oplossingen (bijvoorbeeld een oplossing voor Bluetooth-problemen) in het wijzigingslogboek van een update, maar nieuwe software heeft altijd het potentieel om problemen te helpen verlichten.

Raadpleeg onze gids voor meer informatie over de nieuwste versie van macOS Monterey.

MacOS downgraden

Als u uw probleem niet kunt oplossen en niet kunt wachten op de volgende versie van macOS Monterey of als u geen werkende oplossing kunt krijgen van de Apple klantenservice, kunt u proberen te downgraden naar oudere macOS-software. Dit kan de prestaties van uw Mac helpen verbeteren.

Als je niet weet hoe je de software van je Mac moet downgraden, bekijk dan onze handleiding. Merk op dat in tegenstelling tot het iOS-downgradeproces, het macOS-downgradeproces altijd beschikbaar is.

4 redenen om macOS Monterey 12.3.1 niet te installeren en 11 redenen waarom u dat wel zou moeten doen

Installeer macOS Monterey 12.3.1 voor betere beveiliging

Installeer macOS Monterey 12.3.1 voor betere beveiliging

Als beveiliging belangrijk voor je is, overweeg dan om de macOS Monterey 12.3.1-update meteen te installeren.

macOS Monterey 12.3.1 brengt twee beveiligingspatches voor Mac-gebruikers. Je kunt er meer over lezen op Apple’s website. Deze helpen u en uw apparaat te beschermen tegen schade.

Wat oudere macOS-updates betreft, de macOS Monterey 12.3-update van Apple had meer dan 40 beveiligingspatches aan boord. Als u meer wilt weten over deze upgrades, kunt u de details bekijken op Apple’s beveiligingssite.

De macOS Monterey 12.2.1-update bracht een belangrijke patch voor Mac-gebruikers. U kunt meer leren over de patch op de beveiligingssite van Apple.

Apple’s macOS Monterey 12.2-update had 13 beveiligingspatches aan boord. Als je geïnteresseerd bent in de details, ga dan naar Apple’s website meer leren.

macOS Monterey 12.1 bevatte 40+ nieuwe beveiligingspatches voor Macs. Je leest er alles over op de beveiligingssite van het bedrijf.

Microsoft zegt dat het ontdekt een nieuwe ‘Powerdir’-kwetsbaarheid die op de loer ligt in macOS. Powerdir stelt een aanvaller in staat om de Transparency, Consent and Control (TCC)-technologie van het besturingssysteem te omzeilen en zo ongeautoriseerde toegang te krijgen tot de beschermde gegevens van een gebruiker. Gelukkig heeft Apple het probleem verholpen in macOS Monterey 12.1.

macOS Monterey 12.1 bevatte ook enkele belangrijke upgrades voor privacy. De geleverde software De communicatieveiligheidsfuncties van Apple voor kinderen. Je vindt deze functies in de Berichten-app, in Siri, in Spotlight en in Zoeken.

Als je overstapt van macOS Big Sur, krijg je ook de 30+ beveiligingspatches van macOS Monterey 12.0.1 in je update. Als u geïnteresseerd bent in de exacte aard van deze verbeteringen, kunt u: lees er meer over op de website van Apple.

Naast deze patches wordt de macOS Monterey-update geleverd met extra beveiligings- en privacy-upgrades.

Als u een Apple Card-gebruiker bent, krijgt u nu een beveiligingscode die regelmatig verandert om te gebruiken wanneer u online transacties uitvoert.

Apple heeft ook een ingebouwde authenticator toegevoegd die vergelijkbaar is met Google Authenticator. Hiermee kunt u verificatiecodes genereren voor verbeterde aanmeldingsbeveiliging onder uw wachtwoorden.

Nieuwe e-mailprivacybescherming helpt voorkomen dat afzenders uw e-mailactiviteit volgen en er is een nieuwe opname-indicator in het Control Center voor apps die toegang hebben tot uw microfoon.

About the author

admin

Leave a Comment