Uncategorized

10 veelvoorkomende macOS Big Sur-problemen en hoe u ze kunt oplossen

Written by admin

Terwijl we wegduwen van Apple’s nieuwste macOS Big Sur-update, klagen Mac-gebruikers over een verscheidenheid aan bugs en prestatieproblemen.

De nieuwste versie van macOS Big Sur werd achter de schermen getest, maar het is niet verwonderlijk dat problemen door de kieren zijn geglipt naar de definitieve release.

De huidige lijst met macOS Big Sur-problemen omvat abnormaal batterijverbruik, wifi-problemen, vertragingen, crashes, problemen met apps van de eerste en derde partij en installatieproblemen.

Veel van deze problemen zijn gloednieuw, andere zijn overgenomen van de vorige versie(s) van macOS Big Sur en macOS Catalina.

Hoewel voor sommige van deze problemen een oplossing van Apple in een nieuwe versie van macOS Big Sur of een bezoek aan uw lokale Apple Store (als deze open is) nodig kan zijn, kunt u de problemen mogelijk zelf oplossen.

In deze gids nemen we je mee door oplossingen voor de meest voorkomende macOS Big Sur-problemen waarover we hebben gehoord en die we zelf hebben opgelost.

Als je merkt dat de batterij leeg raakt, problemen heeft met wifi of Bluetooth, of als je problemen hebt met het installeren van macOS Big Sur, bekijk dan deze oplossingen voordat je de telefoon oppakt of je Mac meeneemt naar een winkel.

MacOS Big Sur-downloadproblemen oplossen

Een heleboel mensen kwamen downloadproblemen tegen toen ze probeerden macOS Big Sur te installeren toen het uitkwam. De serverproblemen van Apple zijn verdwenen, maar sommige Mac-gebruikers hebben nog steeds problemen met het downloaden van de nieuwste versie.

U ziet mogelijk downloadproblemen als uw verbinding niet geweldig is. Verloren verbindingen en lage downloadsnelheden zijn twee van de veelvoorkomende problemen die we hebben gezien.

Als je downloadproblemen tegenkomt, probeer dan een ethernetkabel op je Mac aan te sluiten (als je een ethernetadapter hebt) om de macOS Big Sur-update te downloaden. Dit kan enkele downloadproblemen oplossen en langzame downloads versnellen.

Als je geen ethernetkabel kunt aansluiten of als de problemen aanhouden, probeer dan je router en/of je Mac opnieuw op te starten. Als geen van beide werkt, moet je je Mac ergens brengen met een snellere internetverbinding.

Installatieproblemen met macOS Big Sur oplossen

Als je problemen hebt met het installeren van macOS Big Sur, moet je eerst controleren of je Mac compatibel is met het nieuwe besturingssysteem. Als dit niet het geval is, kunt u de software niet installeren.

Hier is de lijst met apparaten die compatibel zijn met macOS Big Sur:

 • MacBook (2015 en later)
 • MacBook Air (2013 en later)
 • MacBook Pro (eind 2013 en later)
 • Mac mini (2014 en later)
 • iMac (2014 en later)
 • iMac Pro (2017 en later)
 • Mac Pro (2013 en later)

Als de macOS Big Sur-download is voltooid, maar u niet wordt gevraagd om het besturingssysteem op uw Mac te installeren, moet u naar de map Programma’s van uw Mac gaan en het installatiebestand zoeken. Dubbelklik op het bestand en macOS Big Sur zou moeten beginnen met installeren op uw computer.

Als je een probleem tegenkomt waarbij de installatie mislukt omdat je Mac weinig schijfruimte heeft, wil je je Mac opnieuw opstarten en tijdens het opstarten op Control + R drukken. Hierdoor wordt het in de herstelmodus gezet.

Van daaruit wilt u ‘Schijf opstarten’ selecteren om uw computer normaal op te starten. Zodra dat is gebeurd, moet je bestanden verwijderen die je niet langer nodig hebt om ruimte te maken.

Je kunt ook proberen de Time Machine-update terug te zetten die je hebt gemaakt vlak voordat je begon (als je dat hebt gedaan). Hiermee gaat u terug naar de vorige versie van macOS van uw Mac en kunt u bestanden verwijderen.

Problemen met de batterijduur van macOS Big Sur oplossen

Als de batterijduur van je Mac het moeilijk heeft op macOS Big Sur, bekijk dan onze lijst met trucs voordat je contact opneemt met de klantenondersteuning van Apple.

Hoe macOS Big Sur Bluetooth-problemen op te lossen

Als je Bluetooth-verbindingen problemen beginnen te geven op macOS Big Sur, zijn hier een paar oplossingen die je kunt proberen.

Probeer eerst Bluetooth uit en vervolgens weer in te schakelen. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u een manier heeft om een ​​muis op uw computer aan te sluiten om deze weer aan te zetten.

Als dat niet werkt, probeer dan het Bluetooth-apparaat te verwijderen dat problemen geeft. Zo doe je dat:

 1. Klik op het Bluetooth-pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 2. Open Bluetooth-voorkeuren.
 3. Klik op het apparaat, verwijder het en start het koppelingsproces.

Als u Bluetooth helemaal niet kunt laten werken, moet u mogelijk het plist-bestand voor Bluetooth verwijderen. Om dit te doen:

 1. Ga naar Finder.
 2. Klik op Macintosh HD.
 3. Klik op Bibliotheek.
 4. Scroll naar beneden en ga naar de map Voorkeuren.
 5. Zoek een bestand met de naam ‘com.apple.Bluetooth.plist’.
 6. Verwijder dit bestand of verplaats het naar een veilige plek.
 7. Start uw Mac opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken.

Apple stelt ook voor om je Mac opnieuw op te starten en vervolgens een andere gebruiker aan te maken om te zien of Bluetooth werkt voor een nieuwe gebruiker op het apparaat.

MacOS Big Sur Wi-Fi-problemen oplossen

Als je problemen hebt met de wifi-verbinding van je Mac, probeer dan deze oplossingen.

Klik eerst op Wi-Fi in de menubalk en zet deze uit. Wacht 10-15 seconden en zet hem weer aan. Dit heeft in het verleden vaak problemen voor ons opgelost.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kijk dan of je verbinding kunt maken met een ander wifi-netwerk. Als uw andere apparaten verbinding kunnen maken met het netwerk waarmee uw Mac geen verbinding kan maken, kunt u proberen uw Mac en de router opnieuw op te starten.

MacOS Big Sur FaceTime-problemen oplossen

Als u problemen ondervindt bij het plaatsen of ontvangen van FaceTime-oproepen, wilt u het volgende doen: zorg ervoor dat Apple geen problemen heeft. Als FaceTime een groen symbool ernaast heeft, liggen de problemen waarschijnlijk aan uw kant.

Zorg ervoor dat uw Mac correct is verbonden met wifi of uw hotspot. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat FaceTime niet is uitgeschakeld. U kunt dit controleren door naar de FaceTime-app te gaan en op ‘FaceTime’ in de linkerbovenhoek te klikken.

Als FaceTime is ingeschakeld en je bent verbonden met wifi of een mobiel netwerk, probeer dan je Mac opnieuw op te starten.

Problemen met de macOS Big Sur-app oplossen

Als uw toepassingen niet goed werken op macOS Big Sur, moet u eerst controleren of er een update is. Ontwikkelaars rollen ondersteuningsupdates uit en ze kunnen helpen de prestaties van een app te stabiliseren.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u proberen uw Mac opnieuw op te starten. Als dat niet helpt, kunt u ook proberen de app te verwijderen en opnieuw te downloaden.

Als je het probleem niet zelf kunt oplossen, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de app en kijk of deze op de hoogte is van het probleem. Als dit het geval is, is er mogelijk een handmatige oplossing of een verwachte aankomsttijd voor een update die het probleem verhelpt.

Prestatieproblemen met macOS Big Sur oplossen

Als je Mac direct na de installatie van macOS Big Sur langzamer aanvoelt, ben je niet de enige.

Over het algemeen moet u ongeveer een dag wachten om te zien of de prestaties van de software verbeteren. Als je na een paar dagen nog steeds problemen hebt met macOS Big Sur, probeer dan je Mac opnieuw op te starten en kijk of de zaken verbeteren.

Probeer ook app-updates te installeren, waarvan vele optimalisaties voor macOS Big Sur bevatten.

Als uw Mac nog steeds traag is, moet u mogelijk een schone macOS Big Sur-installatie uitvoeren. Een schone installatie kan een enorme impact hebben op de prestaties van uw Mac.

MacOS Big Sur Touch ID-problemen oplossen

Als je een Mac hebt met Touch ID en Touch ID niet werkt na de overstap naar macOS Big Sur, hoef je niet in paniek te raken. U zou het probleem zelf moeten kunnen oplossen.

Probeer voordat u iets doet uw vingerafdruk bij te werken. Ga naar de app Systeemvoorkeuren en doorloop het installatieproces. Als het opnieuw toevoegen van uw vingerafdruk niet werkt, moet u: reset de SMC van je Mac.

MacOS Big Sur-muisproblemen oplossen

Als uw muis niet meer werkt op macOS Big Sur en u zeker weet dat het geen hardwareprobleem is, wilt u twee bestanden op uw computer verwijderen.

 1. Ga naar Finder.
 2. Klik op Macintosh HD.
 3. Klik op Bibliotheek.
 4. Scroll naar beneden en ga naar de map Voorkeuren.
 5. Zoek een bestand met de naam ‘com.apple.Bluetooth.plist’.
 6. Verwijder dit bestand of verplaats het naar een veilige plek.
 7. Zoek een bestand met de naam ‘com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist’.
 8. Verwijder dit bestand of verplaats het naar een veilige plek.
 9. Start uw Mac opnieuw op en probeer uw muis opnieuw.

Update je Mac

Apple zal periodiek nieuwe software uitbrengen. Puntupdates (macOS xxx) zijn doorgaans gericht op het oplossen van bugs, terwijl mijlpaalupgrades (macOS xx) meestal een combinatie van functies en oplossingen bieden.

Het bedrijf noemt misschien geen algemene oplossingen (bijvoorbeeld een oplossing voor Bluetooth-problemen) in het wijzigingslogboek van een update, maar nieuwe software kan altijd helpen.

Raadpleeg onze gids voor meer informatie over de nieuwste versie van macOS Big Sur.

U kunt ook proberen te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem van Apple, macOS Monterey. macOS Monterey wordt geleverd met nieuwe functies en verbeteringen en dit kan een positieve invloed hebben op de prestaties van uw Mac.

Bekijk onze walkthrough voor meer informatie over macOS Monterey.

Downgraden

Als alles mislukt en je niet kunt wachten op de volgende versie van macOS Big Sur of als je geen werkende oplossing krijgt van de Apple klantenservice, kun je proberen te downgraden naar oudere software. Dit kan de prestaties van uw Mac helpen verbeteren.

Als je niet weet hoe je de software van een Mac moet downgraden, bekijk dan onze handleiding.

4 redenen om macOS Monterey 12.3.1 niet te installeren en 11 redenen waarom u dat wel zou moeten doen

Installeer macOS Monterey 12.3.1 voor betere beveiliging

Installeer macOS Monterey 12.3.1 voor betere beveiliging

Als beveiliging belangrijk voor je is, overweeg dan om de macOS Monterey 12.3.1-update meteen te installeren.

macOS Monterey 12.3.1 brengt twee beveiligingspatches voor Mac-gebruikers. Je kunt er meer over lezen op Apple’s website. Deze helpen u en uw apparaat te beschermen tegen schade.

Wat oudere macOS-updates betreft, de macOS Monterey 12.3-update van Apple had meer dan 40 beveiligingspatches aan boord. Als u meer wilt weten over deze upgrades, kunt u de details bekijken op Apple’s beveiligingssite.

De macOS Monterey 12.2.1-update bracht een belangrijke patch voor Mac-gebruikers. U kunt meer leren over de patch op de beveiligingssite van Apple.

Apple’s macOS Monterey 12.2-update had 13 beveiligingspatches aan boord. Als je geïnteresseerd bent in de details, ga dan naar Apple’s website meer leren.

macOS Monterey 12.1 bevatte 40+ nieuwe beveiligingspatches voor Macs. Je leest er alles over op de beveiligingssite van het bedrijf.

Microsoft zegt dat het ontdekt een nieuwe ‘Powerdir’-kwetsbaarheid die op de loer ligt in macOS. Powerdir stelt een aanvaller in staat om de Transparency, Consent and Control (TCC)-technologie van het besturingssysteem te omzeilen en zo ongeautoriseerde toegang te krijgen tot de beschermde gegevens van een gebruiker. Gelukkig heeft Apple het probleem verholpen in macOS Monterey 12.1.

macOS Monterey 12.1 bevatte ook enkele belangrijke upgrades voor privacy. De geleverde software De communicatieveiligheidsfuncties van Apple voor kinderen. Je vindt deze functies in de Berichten-app, in Siri, in Spotlight en in Zoeken.

Als je overstapt van macOS Big Sur, krijg je ook de 30+ beveiligingspatches van macOS Monterey 12.0.1 in je update. Als u geïnteresseerd bent in de exacte aard van deze verbeteringen, kunt u: lees er meer over op de website van Apple.

Naast deze patches wordt de macOS Monterey-update geleverd met extra beveiligings- en privacy-upgrades.

Als u een Apple Card-gebruiker bent, krijgt u nu een beveiligingscode die regelmatig verandert om te gebruiken wanneer u online transacties uitvoert.

Apple heeft ook een ingebouwde authenticator toegevoegd die vergelijkbaar is met Google Authenticator. Hiermee kunt u verificatiecodes genereren voor verbeterde aanmeldingsbeveiliging onder uw wachtwoorden.

Nieuwe e-mailprivacybescherming helpt voorkomen dat afzenders uw e-mailactiviteit volgen en er is een nieuwe opname-indicator in het Control Center voor apps die toegang hebben tot uw microfoon.

About the author

admin

Leave a Comment